söndag 27 januari 2008

Stor shoppingtur........!

Hej på er!

Hade tänkt ta sovmorgon idag, men vaknade tidigt och kunde inte somna om.....lika bra att gå upp. Hade snöat inatt och jag blev så glad....älskar vintern! Skyndade mig ut och tog ett par kort....innan det smälter bort igen........


Litet arrangemang på min verandatrapp...........mycket finare med lite snö! Inte mycket snö, men den här vintern får man vara tacksam för det lilla :)

Igår var jag och min bästa vän L ute på en härlig shoppingrunda på något som vi lärde oss kallas butiksstråket. Fyra underbara butiker på landet strax norr om Örebro.

Vi började hos Katarina i Lilla Ugglebo......


Hon hade såå mycket fina saker....och hon var såå gullig......vi hade kunnat stanna där hela dagen och pratat och utbytt idéer.......


Måste visa er några bilder från hennes lilla butik.....hon hade så mysigt.



Ursäkta röran stod det på en skylt utanför....men vi såg ingen röra...bara en massa vackra saker! Dessutom höll Katarina på att sy en prinsesstårta på symaskinen.......den finns att se färdig på hennes blogg...helt underbar!


Givetvis kunde vi inte låta bli att handla heller.......vad kommer jag visa en annan dag....när det är uppställt här hemma.

Tack snälla Katarina för att du skrev så gulligt om oss i din blogg.....vi uppskattade besöket lika mycket som du! Kommer snart igen!

Vi for vidare till Smultrongården. Ett jättemysigt hus med övervåning och ett litet café, där vi passade på att inta en kopp té och vila våra ben (som om vi vore trötta....fniss....vi var ju helt upprymda....!)

Här ett bord på övervåningen med en massa fina ljuslyktor....




Små gulliga burkar med olika innehåll......i ett fantastiskt fint ställ.




Här fanns jättemycket fint....gällde bara att välja ut vad som skulle få följa med hem igår.....är mycket nöjd med dagens fynd på Smultrongården och tipset jag fick......ska bara hänga upp den innan ni andra får se.

Vi for vidare på landet. Aldrig varit i dom här trakterna förut, men min vän L hade koll på läget och vi hittade fram till Kvarnboden.


Egentligen ett tapetseri....men med mycket fina inredningssaker också! Här en smakfullt iordningsställd hörna......såå fint!


En jättefin lykta..........


....det fanns många vill ha-saker här! Vilket fint brickbord......o en glasklocka på fot.....o ja, kan tänka mig det mesta på bilden :) Dessutom såg både jag och min vän L framför oss vad fina dynor vi skulle kunna ha i våra husvagnar om vi lämnade in dom här för omklädning..........

Efter att ha gjort några fina fynd for vi vidare till dagens sista butik......belägen i en liten söt stuga.....

Min skattkammare.....



Med ett helt fantastiskt fint uterum.....! Vill ha! Hur mycket kommer att krävas för att få maken att bygga ett sådant åt mig......?!?!

Det fanns jättemycket fint i Min skattkammare. Förutom alla fina inredningssaker har Kicki jättemycket fina tavor hon målat...... Ryktet att vi var ute på shoppingtur hade gått före oss......och vi var väntade. Blev lite förvånade när hon sa: Åh, är det ni som har varit på Lilla Ugglebo?! Roligt var det i alla fall!

Och mycket fint fanns det...........


En underbar zinkstrut...........



....en såå söt fågelbur.....med en liten pippi i.....



....och jättemycket fint till småbarnen. Vi suckade både L och jag att våra är så stora när vi såg den här fina fåtöljen.

Vi avslutade dagen med en mycket god och trevlig tre-rätters-middag på restaurang i Örebro och filmen Försoning....den var romantisk och bra, en perfekt avslutning på en perfekt dag........den här dagen kommer vi leva länge på.........!

Nu har maken vaknat till och jag kanske kan inta en andra frukost :) Hoppas ni andra också får en bra söndag! Själv ska jag börja placera ut gårdagens fynd.....ska bli såå roligt!

Kram Vita hjärtan

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul ni verkar ha haft.....vi har också gjort sådana där butiksrundor men har hållt oss till Örebro centrum mest, nu har vi funderat på Smultrongården...men varför begränsa sig till en butik när utbudet är så stort?? Väntar med spänning på att få se dina fynd...

Anonym sa...

Oj vilken härlig dag ni haft...med lantshopping ..gott att äta ...och en mysig bio!!Håller med om att "uterummet" verkligen var vackert!! Ska bli kul o se vad som fick föla med hem..! <3
Camillas täppa!

Anonym sa...

Vilken trevlig dag ni verkar ha haft! Det är verkligen härligt att läsa din beskrivning av de små bodarna med heminredningsprylar. Din entusiasm smittar! Ska bli spännande att se vad du valde!
Det var verkligen kul att läsa din blog! Jag återkommer.
Kram!

Min Skattkammare sa...

God söndagskväll!
Vad roligt att ni uppskattade vårat lilla "stråk"!! Det värmer, vill jag lova! Och så är det alltid så härligt med goa positiva människor som er, det ger ny lust och kreativitet! Men inte märkte jag att ni tog kort, hi hi!
Och den där filmen skulle jag ju vilja se.....måste komma till skott! Förbokade ni biljetter, eller var det bara att åka in?
Din blogg är jättefin så nu måste jag kika in här emellanåt!
Hälsa din väninna och så är ni varmt välkomna åter!
Men vi ses ju här också!
Ha´det gott!
Kram Kicki

Dubbelörn sa...

Vi är redan stammisar på butiksstråket o tjejerna är helt underbara!!

Kramar

Anonym sa...

Verkligen fina saker o roligt med en utflykt.... ja vi ska väl ta oss till Smultrongården i vart fall..
Zink är jag förtjust i också! Ha det gott ! / åsa

GårdsLyktan sa...

Vad kul att du hittade till min blogg, dessvärre föll inte lotten på dig denna gång. Kunde inte hålla mig från att kika på din blogg och upptäckte då att vi hade en till gemensam nämnare förutom inredning. Nämligen vinter och utförsåkning, vår familj är också i Sälen flera ggr/år. Det skulle vara jättekul om du kikade in i butiken vid lämpligt tillfälle.
Kommer att återkomma till din blogg. Många kramar Sabina

Sallys hus sa...

Hallå där!!

Tack snälla du för alla gulliga ord!
Fniss....jag ser bara allat det hemska på den första bilden...men jag är väl skadad.....fniss.....
Jag sa ju att Kicki och jag bablade i telefon flera gånger om dagen....skratt...;)
Vi måste ju varan varrandra vet du för kunder med kameran i högsta hugg....hi hi.....
Det låter som om ni haft en helmysig dag och jag kan säga att jag blev ju inte precis mindre avis när jag läste det där om restaurang och bio....
Ska bli kul att få se alla inköpen på plats sen...
Ha en härlig ny vecka!!
kram Katarina

Anonym sa...

Hej. Vilken fin blogg du har. Vad kul. Jessica klockare.