torsdag 17 januari 2008

Projekt........

Hej!

Lite piggare idag än igår, orkar i alla fall sitta vid datorn. Igår sov jag bort en hel del av dagen........ Tänkte jag skulle visa er lite av mina projekt här hemma.Har målat väggarna i köket, men är inte riktigt färdig i köket ännu. Ska byta kakel och bänkskivor, ev diskbänk. Köpa ny spis och spisfläkt och så vill jag ha nya köksstolar. Vita och fina Ingolf från Ikea skulle passa mig........... Samtidigt ska jag måla kökssoffan och köpmansdisken vit.

Här ser ni mina köksfönster......
Och mitt älskade burspråk i allrummet.........och detta är sommarens stora projekt. Att måla alla husets fönster vita. På utsidan är dom redan målade och ni ser att jag samtidigt passade på att måla spröjsen vita in mot huset. Det är ju en hel del jobb att få alla fönster målade (mannen gillar inte färg och pensel) men det ska bli såå skönt när det blir klart! Tror det blir ett riktigt lyft för huset, och mycket ljusare inomhus!


Skulle gärna börja med sovrummet........ Föreställer mig en panelklädd vägg bakom sängen, vit förstås, och tapet eller vit färg på övriga väggar. Antingen en ny sänggavel, gärna klädd i tyg, eller ev måla den säng vi har. Inte riktigt bestämt mig ännu.............

Och lika bra är det, för yngsta dottern vill absolut att vi tar hennes rum först. Kudden på bilden med Nalle Puh är en julklapp från förra julen, den har hon broderat i slöjden........... Bonaden över sängen har jag broderat en gång i tiden......... Störst av allt är kärleken. Tycker det stämmer så bra..........
Här ser ni några bilder från hennes rum. Tycker hon har så fint inne hos sig.........men.......jag förstår henne, hon är ju inte 9 år längre, utan snart 14! Och det här gulliga rummet tycker hon inte passar henne längre............ Synd är det, då jag tycker hon har det finaste rummet, men även en mamma får ju acceptera att barnen blir äldre........och tuffare. Hon har en idé om vita väggar och ev gröna stora prickar på väggen bakom sängen........eller en fondvägg med någon fin tapet. Kan nog bli bra. Jag är nöjd bara grunden är ljus......... Hon har ett jättefint gammalt skrivbord som jag ska måla vitt. Och byrån blir också fin i vitt :) En rejäl röjning behövs dock, då hon ska ha en annan säng, utan förvaring under.

På de två översta bilderna ser ni ett porträtt som min älskade syster tecknat. (Om ni klickar på bilden ser ni bättre) Hon är jätteduktig på att teckna och måla, hinner tyvärr inte göra det så ofta nu för tiden, men båda mina tjejer har varsitt porträtt från när dom var små.
Detta är sonens rum. Han är 9 år och ni ser ju vad han gillar: lego lego lego.............! Här är det jag som skulle vilja göra något roligare. Det är så blått på hans rum. Vill ha något ljusare, gärna vitt med lite stjärnor.........! Tycker det är så fint, men inget jag vill ha i hela huset. Men i sonens rum skulle det nog bli riktigt fint.

Ett annat projekt är tvättstugan/groventrén. Där får ni inte ens se några bilder........hm, det är husets värsta rum. Ljust blå väggar och en hemsk matta på golvet.........där vill jag ha vit panel på hela väggarna och klinkers på golvet. Stora gamla vitmålade skåp att förvara kläder och skor i.......skulle bli så fint! Min man tyckte dock vi skulle ha en liten korg med solglasögon innanför dörren så gästerna kan låna för att inte bli snöblinda hemma hos oss............taskigt sagt tycker jag!

Ni ser ju att det finns en hel del att göra....men att drömma om förändringar är ju halva nöjet......titta i inredningstidningar, på alla er andras bloggar, mysiga butiker, få tips och idéer.....det är ju så roligt! Sedan får man ta en sak i taget.......får se vart jag ska börja.

Hoppas ni andra har det bra! Nu ska jag lägga mig och vila en stund igen. Dricka en kopp té och läsa ytterligare någon inredningstidning.......få fler idéer. (Hm, min man tycker nog jag har tillräckligt med idéer redan........ :) )

Kram Vita hjärtan

3 kommentarer:

åsa sa...

Krya på dig..läste ditt inlägg före... och ideér kan man inte ha för många av.. vi har också precis som ni bruna fönste roch vitt runt.. vill också ha vitt..men har inte kommit så långt än..
=)/åsa

Ylva sa...

Ja tänk vad man kan klara med lite Alvedon...(och en hel del vilja), skönt att läsa att du är på bättringsvägen. Man måste driva igenom förändringar i små portioner annars kan det slå bakut direkt!! Taktik är vad som krävs. Här är kommentaren sambon fällt om allt som planeras vitt: "yrkesskada...ska vi bo på ett sjukhus?" /ylva

Anonym sa...

Hoppas te, vila och drömmar om ett ännu vitare hem gett bra läkning.... och att du kan dansa snart igen....