torsdag 14 augusti 2008

Lite semester trots allt.....o lite nya fynd från IKEA.

Hej på er!

Dagarna går och jag har mindre ont i benet nu när jag äter en sorts penicillin till......om infektionen är bättre för övrigt är väl lite tveksamt.......fotleden är fortfarande mycket svullen och ond, men förhoppningsvis går det åt rätt håll. Då familjen har semester trots att jag är sjukskriven har vi varit på ett par utflykter den här veckan.

I söndags åkte vi, Linnéas pojkvän, våra närmsta vänner, min syster med familj och mamma och pappa till Liseberg. En riktigt gäng och vilken toppendag vi fick! Regnet öste ner större delen av dagen......men inga köer någonstans! Iförda regnkläder åkte dom tills dom mådde mer eller mindre illa ;-) Alla var supernöjda! Jag med, trots att jag inte kunde åka så mycket. Däremot är Liseberg toppen om man som jag sitter i rullstol, om än tillfälligt. Gratis inträde och jättebra service när man vill åka något. För min del blev det Sagoslottet, Kaninresan, Kaffekopparna och så min älskade Jukebox, 50-talsbilarna som är något av min favorit på Liseberg. Dom kunde jag hoppa upp i som tur var. Övriga karuseller finns kvar, får bli ett annat år.


Min vän L och jag skulle inventera affärerna på Liseberg.....men är man inte så sugen på att inreda med gosedjur så fanns det inte så mycket att handla ;-) varsin sådan här fin diskborste fick i alla fall följa med hem! Kanske gör det lite roligare att diska......

Igår packade hela familjen in sig i bilen igen.......och den här gången gick färden till Kolmården. Sonen har klagat på att han aldrig varit på zoo och då han är lite sladd hemma hos oss var han nog för liten förra gången för att han ska komma ihåg det. Nu blev det en heldag med djur....först safariparken...såå kul, missa inte den om ni ska till Kolmården. Att åka omkring med alla vilda djur alldeles utanför bilen är fantastiskt. Vi höll andan när en stor lejonhanne passerade alldeles utanför Mathildas bildörr........! Lika fantastiskt med giraffer....zebror....björnar....allt. Sedan fick min man använda sina muskler ;-) eller kanske skaffa sig nya ;-) Backigt på Kolmården!

Lejonhanne utanför bilfönstret........


....zebror i safariparken.........


........enorma elefanter...


.....och pyttesmå, ursöta surrikater.


Höjdpunkten var förstås delfinshowen, så fina dom är.....och duktiga!


En mycket nöjd son......mumsandes på fika......medans han försöker undvika alla getingar som svärmade runt oss så fort vi tog fram matsäcken. (Är det en djurpark så är det ;-) )

På hemvägen stannade vi på IKEA i Linköping och åt mat (min man går på det varje gång!) Givetvis slank lite ner i korgen på väg ut........såå fina vaser hade kommit in. Just nu får dom stå och bara vara fina..........men när jag kommer åt ska jag inhandla lite lite blommor till dom också.....jag ser en gerbera i varje framför mig......såå fint!

Kolla vad fina dom var......dom små hade prickar.......

.....och dom stora hade blommönster.......jag tycker dom var underbara!


Några assietter att ha till vardags hittade jag också.......alltid bra!

Nästa vecka börjar allvaret.......maken börjar jobba och barnen börjar skolan.....lite sorgligt, men också lite skönt att komma in i vardagen igen.

Ha en bra helg!
Kram Vita hjärtan

8 kommentarer:

S o F sa...

Ja, de var toppenfina!

Kan jag också tänka mig att köpa vid nästa besök.

Varma hälsningar.

Vardagstugg sa...

synd att Liseberg ligger så långt borta annars skulle jag nog vara där ofta =) Ska försöka ta mig ner till Julmarknaden, den är ju helt underbar!

Trevlig kväll/Annelie

"M" sa...

Ja här har du hunnit med en massa....synd att det regnar bara...

Sara sa...

Jättefina fynd, som alltid när du shoppar! ;-)
Hoppas ditt ben blir bra snart, det är inte roligt att ha ont precis... Krya på dig!

Kramar lillkusinen

Helena Sjögren sa...

ÅH jag har likadana vaser som du hemma. De stora använder jag som vin och vattenkaraffer. Lite trevligt om man nu förståss inte har haft blommor i dem ännu ....

Mysigt med utflykten till Kolmården ! Kram kram

"M" sa...

Hej där igen...såg att du bor i Laxå.....där har jag min moster....hon är 75 år....så du vet nog inte vem det är....svejs

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jättefina!

Djurparken är ju ett kul besök! Själv bor jag i krokarna så det blir inte särskilt ofta vi är där. Men till skolavslutningen på julen är vi där och tittat på delfinshow.

Kram Annica

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilka härliga utflykter ni har gjort! Liseberg var ett tag sen jag var på... Likaså Kolmården, det ligger väl för nära antar jag...
Kram
Marie