tisdag 8 april 2008

Chockad..........av maken!

Hej på er!

Tur att vardagslunken då och då splittras upp av något helt oväntat......det hände mig i söndags kväll när maken och ädsta dottern kom hem från fjällen. Jag hade liksom passat på o fixat lite hemma.....jag menar....när dom ändå var borta och inte kunde gnälla över att jag målade o så igen.....!

Först såg dom köpmansdisken....och ja.....den blev ju fin tyckte dom. Sedan hade jag släpat in en spegel som har suttit på våran byrå i sovrummet en gång för typ 100 år sedan. Jag tröttnade på den då och sedan har den stått i ett förråd. Men nu har jag tänkt på den ett tag....så i helgen tog jag tag i det och letade reda på den. Dammade av typ ett kilo damm och en hel del spindelväv och ställde den på plats. Pyntade lite. SJÄLVKLART ska den och byrån bli vit.......men jag ville liksom vänja maken lite först (antar att en del av er förstår precis vad jag menar) Nåja, maken kommer in i sovrummet och säger:

-Har du släpat in den där....???

-Jaa, vad tycker du? svarar jag försiktigt

-Tjaa (maken är inget för superlativ direkt) är väl okey, men den skulle nog bli finare vit.

Det är nu jag nästan svimmar.........tror inte jag hört rätt...kan han verkligen sagt det...... JIPPIE! Han är omvänd! Eller så var det bara en tillfällig sinnesförvirring, han hade ju kört långt och så och faktiskt......när jag tänker efter.....han blev sjuk på måndagen och har legat till sängs sedan dess......i influensa. Nåja, jag är tacksam för det lilla!

Så här ser den i alla fall ut nu....innan penseln kommit fram:


Tänk er den vit.....den kommer bli jättefin! (Åh, nu ser jag att ni kommer se mina gula blommiga tapeter i sovrummet......enligt mig nästa stora projekt här hemma!)


På en bricka står min numera vita madonna. (Hm...vilket jobb, har ni provat Biltemas sprayfärg....om inte, gör inte det! Den är hemsk......trettontusen lager senare och en doft som kan döda det mesta i sin väg under tiden. .....men fin blev den!)


Hittade fyra sådana här ljusstakar i ett skåp förra helgen (tänk vad saker kan gömma sig ibland), dom fick tre lager vit färg i helgen dom också, och nu står två av dom på byrån.........dom andra två på en annan byrå.


Den lilla korgen med fyra fack blev äntligen vit den också och tog plats på köksbänken med olika oljor i. Där fick jag ge upp med sprayfärgen och måla den med pensel istället...... (Ni får tänka er kaklet som kommer på plats någon gång......vita fasade avlånga kakelplattor......till bänkar i trä)

Tänk vilka "fynd" man kan göra på mataffärerna nu för tiden också....inte så dumt, då kan vi inredningstokiga passa på och fynda inredning samtidigt som vi handlar mat, perfekt!! (Märks knappt i den stora matbudgeten heller ;-) )



Dessa tre små söta burkar fastnade jag för..........



......liksom detta fina durkslag i alldeles rätt färg. Bye, bye alla gamla fula i plast, släng er i väggen (eller i alla fall i soptunnan)

Annars har dagen bjudit på ett första besök hos sjukgymnasten, japp, nu går jag på två ben, i alla fall inomhus. Så nu ska det bli träningsprogram tre gånger om dagen och simning 2-3 gånger i veckan.......så får vi se om några muskler dyker upp i benet igen. Läääängtar tills jag kan dansa igen, är ju evigheter sedan......! Men är så tacksam att jag får gå på mina ben igen!

Ha det riktigt bra!
Kram Vita hjärtan

8 kommentarer:

Helena Sjögren sa...

Skönt att du e på benen igen . Lycka till med träningen, otroligt vad snabbt muskler förtvinar när man går gipsad. jag har varit med om det så jag vet.
Nu e det dags för jobb, så det är bara till att ge sig ut i snövädret.

Åsa sa...

Vad roligt att du är på benen igen.. o min make kan gå kurs hos din..de kan träna på superlativ o säja vitt är vackert..=)) / kram åsa

Vita Damen sa...

Hej, vad skönt att maken är med på "vitt" och benet oxå...disken blir ju så mycket finare när den blev vit. Vilka fina fynd på loppisarna du gjort...Vart var ni? Jag har varit i Kvistbro några ggn, ska till Karlskoga om ett par veckor på några oxå...har du nåt tips? /Jennie

Vita Damen sa...

Hej, vad skönt att maken är med på "vitt" och benet oxå...disken blir ju så mycket finare när den blev vit. Vilka fina fynd på loppisarna du gjort...Vart var ni? Jag har varit i Kvistbro några ggn, ska till Karlskoga om ett par veckor på några oxå...har du nåt tips? /Jennie

Sara sa...

Min make säger att vitt inte är en färg, ska vi byta.....
Ha en fin kväll!
Sara

Min Skattkammare sa...

Hej där!
Jag måste ju kika in och titta vad som händer här! Har du gjort illa dig i benet? Då önskar jag dig snar bättring!
Min käre make är inte helt pigg på vitt, han tycker det är sjukhus miljö.....ja, se karlar! Hi hi
Fina saker du inhandlat.....sånt piggar upp!
Ha det så bra!
Kram Kicki

Centralt i stan sa...

Vad fint du har gjort, vad du ligger i !
Men stackarn ....tog det så hårt, hoppas han mår bättre nu .
Ha en skön helg .
Många kramar

Wolf sa...

Hallå,

Vill bara berätta att nu är det bra tre dagar kvar till utlottningen

Ha en trevlig helg,

Kram
Wolf

Ps. I och med detta meddelande bekräftar jag att du är med i utlottningen