torsdag 17 juli 2008

Äntligen semester!!!

Hej på er!

Då har jag då äntligen semester....! Känns som om alla gått på semester för länge sedan......men idag var det då min tur.......dessutom kommer jag ha semester längre än alla andra ;-) såå skönt! Maken arbetar imorgon med. Sedan är vi lediga till skolan börjar igen.

Ikväll har jag och min bästa vän L cyklat några kilometer till en kaffestuga vid en sjö och fikat. Det var så trevligt......vi pratade hela tiden....och då menar jag verkligen hela tiden......vi hade nog lite att ta igen. Fast det var inte så länge sedan vi träffades, fyra dagar typ :-) Helgen som var tillbringade vi i Kristinehamn med våra familjer och husvagnar. Kristinehamn är en jättefin stad vid Vänern. Passade på att titta på den berömda Picassoskulpturen, allra vackrast var nog den långa strandpromenaden ut mot skulpturen! Hann tyvärr varken med inredningsaffärer eller loppisar........vi kom inte förrän till lunch på lördagen och när vi fått upp husvagnen var det mesta stängt.


Underbar utsikt över Vänern.......! (Som jag inte var i, då mina barn intygade att det var svinkallt!)

Här ser ni Picassoskulpturen......den har ansikten åt tre håll. Ser väl ut som Picassos saker brukar göra kan man säga........


Förra veckan vattnade jag blommorna och tog in posten hos L och hennes familj och som tack för det kom hon med en flaska vin och denna fina flaska olivolja........den ska vara jättegod, men jag har inte provat den ännu. Är smaksatt med flera olika sorters peppar. Tack snälla!


Fick ett paket med posten förra veckan........såå roligt! Inspirerad av mysiga Tårtsmulan med den fina bloggen Borta bra- men hemma bäst (se min blogglista) beställde jag tvålpump och tandborstmugg från Elsas hem............visst är dom underbara! Kolla in rosenmönstret.......njuter av dom varenda gång jag kommer in i badrummet. Tack snälla Tårtsmulan för tipset! Det är verkligen det bästa med alla underbara bloggar.......man får så mycket tips och inspiration av andra!


Dom här underbara rosorna blommar i min trädgård och jag måste bara visa dom.....tar in och sätter i flera vaser och bara njuuuuter av dom....den här vasen står på köpmansdisken i köket. Röda rosor mot allt det vita........dom gör sig väldigt bra........!

Annars har första semesterdagen tillbringats med en skön morronpromenad och 5 timmars intensivt trädgårdsarbete......! (Om alla dagar var som denna kanske man kunde bli av med några kilon på semestern ;-) men det är inte troligt, brukar vara tvärtom!) Håller på och anlägger en uteplats med skugga på dagen och sol på kvällen. Grävt var det redan, det gjorde jag för någon vecka sedan, (tja, om jag ska vara riktigt riktigt ärlig var det inte första gången......började gräva för två år sedan....och sedan grävde jag igen förra året.....och i år igen....himla ogräs att komma upp hela tiden....men nu var det sista gången jag grävde, i år SKA den bli klar......hm...nu vet ni hur det är hos mig.......) men jag har jämnat till det idag och kört sand........mycket sand. Nu är det också tilljämnat, men ska stampas till och jämnas till ytterligare. Sedan ska det på markduk och gårdsgrus och lite plattor och lite växter och en fin sittgrupp........mycket jobb kvar ännu........ni ska få se när det blir klart! Men det är så skönt att den ÄNTLIGEN är på gång.......... Blir bra att ha en plats till att sitta på....man kan aldrig få för mycket sittplatser i trädgården........!

Imorgon blir det nog inte så mycket trädgårdsarbete. Vi ska fira att vi gått på semester genom att bowla och äta lunch med vår äldsta dotter och hennes kille, ska bli trevligt! (Om jag slår honom förstås........ ;-) )

Ha det jättebra tills vi hörs!
Kram Vita hjärtan

Ps: Jag har beställt klipptid.....ska klippa av mitt långa hår.......lite ångest....men det ska bli roligt också..........hoppas...hoppas det blir bra!

4 kommentarer:

nurseblog sa...

Hej! Vad härligt med semester!Alltid bra att spara den tills alla andra kommer tillbaka och ska börja arbeta igen =) Då är man förhoppningsvis riktigt utvilad när hösten sätter full fart igen..
Hoppas du får en riktigt fin semester nu!

Tårtsmulan sa...

Oj! Nu blev jag riktigt rörd av dina fina ord...tack snälla du :)

Visst är de väl underbara både tvålpumpen och tandborstmuggarna, jag är så nöjd med dem :)

Vad härligt med semester :)
Önskar dig en riktigt mysig och avkopplande tid.

Trevlig fredagkväll!
Kram!

Vita hjärtan & rosa drömmar sa...

Hej!
Vilket fint hem du har!
Hoppas du får en skön semester.
Kram Malin

Lilla Ugglebo/I ett hus vid skogens slut sa...

Hallå!

va härligt med semester!
Ser verkligen jätte härligt ut där med vattnet..
Måste väl erkänna att jag också är en riktig badkruka.....det ska allt vara bra varmt för att jag ska kliva i.
Vilket mysigt badrum din syster har.
Där sklulle man ju gärna sitta å ånga bort en stund...:)

Kram katarina