fredag 12 september 2008

Röd-vitt tema!

Hej på er!

Då var det fredag igen och jag är ledig...såå skönt, var länge sedan jag hade ledig fredag känns det som.....helgen blir så mycket längre. Slappade lite imorse och kom inte igång med att göra något vettigt förrän klockan nästan blev lunch.... (jo, jag har bytt lakan i sängarna och tvättat dom och varit till affären och biblioteket.....jag menade nog nåt roligt!) Men nu ska jag visa vad jag pysslat med idag.


Jag har målat en stjärna och skrivit ett väggord......

Gardinen köpte jag på en loppis för ett tag sedan.......påslakan och kudde fyndades i Ullared i somras. (Lägg märke till det nymålade fönstret.....vitt och fint...me like! Men här är det maken som varit i farten........me like even more ;-) )


Detta är äldsta dottern Linnéas rum. Det har ni nog inte sett tidigare. Vi renoverade hennes rum för ca tre år sedan. Hon ville ha en röd fondvägg och tre vita väggar (det var första väggarna som blev vita hemma hos oss, bra idé Linnéa!) Nu har tjejerna bytt säng och då blev det en liten minimake-over på Linnéas rum också. Vi är inte färdiga ännu, men jag tänkte ni kunde få se delar av hennes rum så länge. Hon vill ha lite New England-stil och det gillar ju jag också.......så jag tycker det blev jättefint inne hos henne! Idén till stjärnan och väggordet fick vi via en blogg för nästan ett år sedan, jag minns tyvärr inte alls vilken blogg det var, men den fastnade i huvudet på oss och nu äntligen blev det av. Ska måla en byrå till hennes rum också, tänkte kanske hinna börja slipa lite på den idag......

Har ni sett världens gladaste tjej......den här bilden är från Linnéas första julafton. Hon är knappt ett år och ni ser hennes glädje när jag kom in på morgonen med massor av paket....... Ramen slank med nu när jag målade lite annat vitt....tyckte den blev riktigt fin. Hade dille på gamla ramar ett tag och har hur många guldiga och silvriga som helst.....i ett skåp. Kanske målar fler.....

Har ni sett hennes gulliga kommentar till mitt förra inlägg förresten......sådant värmer en mammas hjärta........! Hon satt vid datorn igår kväll för en gångs skull....själv hade jag en bloggfri kväll.....tyckte det kunde behövas ;-) blir (hm för) många timmars bloggande i veckan.........

Annars ser den här helgen ut att bli trevlig också.....tills ikväll har jag inhandlat färska räkor och tékakor.....ska ätas tillsammans med kokta ägg och majjonäs....och ett glas gott vitt vin....mmmmm...bland det godaste jag kan tänka mig en fredagskväll! Imorgon ska vi hälsa på min syster med familj. Hennes dotter har fyllt 16 år i veckan (GRATTIS JOSSAN!!!!) så det ska bli kalas.......tror jag kommer bli uppvaktad lite jag med....jag har ju födelsedag snaaaart......vi slår ihop det lite eftersom vi bor en bit ifrån varandra. Höll på att glömma......ska bli loppisbesök först imorgon förmiddag, letar ju möbler till Mathildas rum...... Sen är det söndag.......då ska jag Äntligen åka och dansa igen........får se hur mycket jag orkar förstås.........konditionen är inte på topp ännu. Blir Blender i Kristinehamn, dom är jättebra! Ska bli såå roligt! Så om allt går som det ska kan det bli ännu en toppenhelg!


Nehej, nu ska jag dricka en kopp jordgubbsté (min favorit just nu) och ta en av dessa Baileycookies.....mmm....de har blivit en favorit de med, gjorde en ny omgång i veckan......vet inte vart dom andra tog vägen ;-)

Ha det jättebra i helgen ni också!
Kram Vita hjärtan

16 kommentarer:

IKT i min vardag sa...

Vilket fint tjejrum! Så hade jag velat ha det om jag var en liten tjej idag ;-)Älskar stjärnor. Så fint du har målat på väggen.

Ha en härlig fredagskväll med allt gott ni ska äta!

Kram

S o F sa...

Så fräscht och fint med rött och vitt.

Tror inte jag äger en enda röd inredningsdetalj men tycker det är jättefint när jag ser det hos andra.

Skulle varit jättenöjd om det varit mitt flickrum.

Ha en fin helg - du och de dina!

Hanna sa...

Åh vad fint rum din dotter har. Gillar stjärnan du målat på väggen, kanske härmar efter! Måste också säga att jag tycker uteplatsen med sten och humlestörar blev himla bra.
Trevlig helg!
Hanna (kompis till din kusin Sara)

Vardagstugg sa...

Verkligen fint rum! Väggordet var ju jätte gulligt, smart!

Kakorna såg mumsiga ut..=)

trevlig helg/Annelie

GårdsLyktan sa...

Vilket fint rum din dotter har, och vilken kul ide med stjärnan...
kanske skulle funka bra i yngsta sonen rum...blink.
Hoppas du får en trevlig danskväll och dansa nu så svetten lackar.
Kramar Sabina

Skomakartummen sa...

Rummet hade jag älskat om jag hade varit yngre. Oftast ser man blått och vitt men rött... tyckte om det. Kram sari

Anonym sa...

Låter som en riktigt mysig fredag :) Själva gjorde vi hemmagjord mexikansk köttfärspizza.
Fredagkvällar är underbara.

Så otroligt fint Linnea har på sitt rum. Rött och vitt är så fint tillsammans och så tycker jag om stjärnor. Rolig idé och måla en stjärna på väggen ovanför sängen :)

Trevlig lördag.
Kram på er!

Marie sa...

Fint rum, och ordet på väggen, toppen. Du får ha en riktig skön helg, och hälsa din syster från mig. Kram

Vardagens guldkorn sa...

Vilket fint rum! Har lite tyg med stjärnor som ligger (6-åringe sonen har beställt gardiner och kuddar till sitt rum) Blev lite sugen att ta tag i det projektet nu... Visst är de underbara, kakorna! Blir nog en sats bakade här imorgon så jag har i veckan =)
Kram Linda

Under mitt kök sa...

Hej! Kanon fint med rött och vitt.När jag jobbar har jag gärna rött med bli fint på bild (jobbar med home styling).kul att någon tar in färg .Annars mycket vitt vitt vitt.Har mycket vitt själv. Kram Elisabeth

Sallys hus sa...

Ha ha....nu fick jag mig dagens första skratt....
jag är lite trött ännu så ögonen är inte så pigga......jag tyckte precis det var ett fat potatisar på nedersta bilden....ha ha....tänkte...nu har hon blivit skvatt galen....dricker jordgubbs te och äter potatis som hon påstår är kakor.....;) Sen gnuggade jag ögonen lite till och såg ju förstås att det faktiskt var kakor......:)

Så fint Linnéas rum är och vilken toppen idé...det där med stjärnan....såååå fint!
Jag har en hel massa väggord jag ska skriva lite här o där....kommer mig aldrig för att göra det bara.......får nog göra som du och helt enkelt bara bestämma mig för att göra det..:)
Ha en härlig dag!
Kraaaam

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fint det blev i hennes rum! Fräscht med rött och vitt... Och stjärnarn och väggordet blev jättebra!
Kram
Marie

Mer av allt sa...

Vilket jättefint rum din dotter har! Rött och vitt är krispigt och fräscht. Ska styla om toaletten med enkla medel till rött och vitt. Byter handdukar, matta och duschdraperi och voià!

Ha det bra!

Mer av allt sa...

Jag glömde kommentera det jättefina och gulliga väggordet! Verkligen supergulligt!

Rhodin sa...

Hejsan!
Gillar verkligen idéen med väggmålningen i hennes rum. Snyggt värre! Ha en underbar dag. Kram Terese

Py sa...

Hej! Du kan väl kontakta mig via mejl, det skulel vara kul att göra ett hemmahos i Laxå. cte@na.se