lördag 20 september 2008

Loppisfynd och lite nytt hemma.........

Hej på er!

Då var det lördag och jag lovade ju att visa er förra veckans loppisfynd. Har också blivit utmanad av Sari med den mysiga bloggen Eikkala. Ska ta tag i den nästa gång. Måste fundera lite först bara........

Igår började jag möblera om här hemma....ja inte så mycket, men jag flyttade ut ett av skåpen från matsalen till hallen, så jag kan ha ett skrivbord vid en av väggarna i matsalen. Använder ju inte matsalen mer än några gånger om året när vi har gäster och vill lyxa till det lite, så jag tänkte jag kunde ha ett skrivbord där med min symaskin på. Så har jag någonstans att sy och pyssla lite...... Bilder på ommöbleringen kommer en annan dag.


.............idag ska ni få se loppisfynden! Jag känner mig riktigt nöjd då jag fann två fina vita linnedukar, en vit såssnipa, en virkad hyllremsa, två vita broderade löpare, en liten hylla som snabbt blev vit och en trearmad ljusstake, som den också fick vit färg på sig. Allt detta för en liten slant, bra va! Mathilda fann en spegel också, en riktigt stor, för 40:-, men den får ni se när jag visar hennes rum.

Igår var vi in till våran stad, d.v.s. Örebro. Mathilda behövde nya dansskor, så det inhandlade vi först på Dansshopen. Sedan åkte vi ut till Marieberg, jag hade bestämt mig för att köpa en present till min man för att han varit så otroligt gullig och ställt upp för mig i sommar när jag blev sjuk. Han fick ta hela ansvaret för hem och familj i flera veckor och fick ju sin semester också förstörd........ Jag har grubblat och grubblat på vad jag skulle köpa....helst vill han ha en enduro.....men så mycket pengar fick jag inte från försäkringskassan tyvärr ;-) Men eftersom han gillar kaffe och en god espresso så föll valen på denna:


En Espressomaskin! Han blev jätteglad! Han har redan hunnit dricka flera espresso både igår kväll och idag!

Förutom espresso går det utmärkt att göra cappuccino med den, något som jag tycker är jättegott. Helt underbart mjölkskum blev det!

Jag slank in på nyöppnade Panduro......oh vad det är roligt! Ett eldorado för oss pyssliga! Kom ut med denna fina ljuslykta och några klämmor som jag ska ha till ett projekt.......... Får se om lyktan blir vit eller får förbli "rostig".

Nice har öppnat i nya lokaler och dom har såå fint....man blir alldeles sjuk när man går in där.....skulle inget ha men kom ut med detta hjärta.....kunde inte gå förbi. Fick lite mossa och ett ljus i sig, men det blev lite för juligt......gör nog om det ett tag tills det blir advent.

Så här såg himlen ut ikväll när Johannes och jag kom hem för en stund sedan.......visst är det otroligt vackert! Hoppas på en fin dag imorgon.......!


Nu ska jag lämna köket till Linnéa och hennes pojkvän Rickard, dom lagar en gourmetmiddag och Linnéa har dukat så fint på bordet med massor av ljus..............romantiskt!

Ha en skön lördagskväll!
Kram Annemari

11 kommentarer:

Anonym sa...

Så mycket fint du har hittat på loppis :) Ljusstaken fastnade jag för, den är helt underbar.

Oj vilken present din man fick, perfekt för en kaffeälskare :) Förstår att han blev lycklig.

Låter mysigt med en romantisk middag på tu man hand, hoppas de får en härlig kväll.

Kram!

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Så fina saker du har fyndat!
Å vad du är snäll,kan tänka mig att han blev glad.
Kram

Irene

Marie sa...

Åter igen imponerad av din kreativiet, och så fick du till en bra present till din man. Fick en liknande av min man i julas, uppskattar också kaffe. Tyvärr så är kaffen här i Norge, inte lika god som den svenska kaffen, men det finns svenskt kaffe att köpa på IKEA. Och där finns ju också mycket annat skojigt och nödvändigt, :-)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men så mycket mysigt du hittat!

Det var verkligen en fin present din man fick!Så härligt att kunna njuta av riktigt gott kaffe!

Kram Annica

Anonym sa...

Vilka härliga fynd!

♥ Fyra årstider sa...

Vad fint du har hemma, känns varmt och inbonat.
Kram Lotta

IKT i min vardag sa...

Vilka fina loppisfynd!
Ingen dålig present din man fick av dig, klart han blev glad.

Det där hjärtat hittade jag i min favoritaffär Bettys. Nu blev jag mer sugen på att köpa en likadan. Den fanns i olika storlekar också.

Kram

Levindas Värld sa...

Vilken söt krona du köpt på Panduro :)

Och vilka härliga textilfynd du gjort!

Jamenvisst är väl den vita hjärtformade adventsljusstaken så fin, helt klart ett måste till julen...hihi!! Skriv upp den på din lista du, det lät som en bra idé :)

kram å ha en härlig söndag!

Anonym sa...

Här fanns det mycket fint, älskar att fynda på loppis och den där fina ljuskronan måste jag försöka få tag på:)

Anonym sa...

Härligt att du vill vara med:)! Lycka till:)!

Kram!

Anonym sa...

Vilka fina loppisfynd. :D
Det är så kul när man har varit på loppisrunda och fått med sej en massa fint hem.