söndag 8 mars 2009

Hinderbana......!

Hej på er!

Med panel liggandes lite här och var skuttar vi omkring hela familjen och känner oss nöjda med att vi förbränner fler kalorier än vanligt.......! Nja, riktigt så illa är det inte tack och lov. (Tyckte kanske maken kunde såga upp det lite så det får plats bättre.....men det verkar inte ske....inte just nu i alla fall ;-) Kan vara så att han gillar hinderbanan!) Kom en liten bit till igår med vår tvättstuga när vi var till Örebro och inhandlade material till hatthylla och nya konsoller till hyllorna över bänken. Ett skoskåp jag spanat på länge fick också följa med hem. (Med hopp om att något av barnen i alla fall kommer använda den.......! ) Och det viktigaste av allt.......

....IKEA hade fått in en del sommarmöbler redan och där stod ju det jag letade efter i vartenda varuhus förra sommaren.......serien Mälarö! Älskar den....så vit och fin och gammeldags.......! Fick tag på bordet förra året (i Karlstad när vi var på semester med husvagnen, vilket gjorde att vi släpade på detta stora paket ut och in i husvagnen på semestern....vad gör man inte när men fått tag i det rätta???!!!), men stolarna och soffan var slutsålda överallt. Nu fick två stolar och en soffa följa med hem direkt, så dom inte skulle bli slutsålda igen! (Precis som om varenda kotte springer runt och köper utemöbler nu, när snön fortfarande ligger kvar på backen, men det kan ju finnas fler som jag....som blev utan förra året :-O ) Äntligen kan vi sitta och fika på våran nya uteplats........bara våren kommer! "längtar"

Vi var också runt och kikade på kök och bestämde oss för vad vi ska ha för kakel och bänkskiva när vi renoverar. Bestämde oss också för spiskåpa och kikade runt på diskhoar och blandare. Trodde det skulle bli som när vi skulle välja ny soffa för några år sedan. Alla jag tyckte var snygga ratade maken och när maken sa att han gillade en soffa trodde jag han skämtade med mig.....! Så höll vi på i flera månader innan maken......till min stora häpnad.....en dag sa: Ja, den var ju inte så dum! om en soffa jag hittat. Puh..... (Frågan är ju om han verkligen gillade den eller inte orkade åka runt till fler möbelaffärer....men det spelar ju mindre roll för mig ;-) ) Men efter stor diskussion innan vi åkte igår var vi rörande överens när vi kom till stan. Skönt!!!


Inredningsaffären här i våran lilla "stad" ska tyvärr stänga och ändra inriktning, så i veckan var det 50 % på hela sortimentet. Givetvis skyndade jag dit och hade tur att möta min vän L där. Hon fyndade en jättefin, stor lykta och jag kom hem med det här lilla brickbordet i zink som jag tittat på så många gånger och inte unnat mig. Visst är det fint.......! (Och du L, jag klämde in det bakom fåtöljen i allrummet.....mot alla odds fick det plats ;-) ) Om ni läser det här tjejer så önskar jag er lycka till med er nya inriktning!


Dessutom köpte jag på mig ett gäng krukor i fattigmanssilver. Ska visa er så småningom vad det ska bli av dom.

Nej, nu måste jag ut i garaget och måla. Har en spegel och en byrå som stått i tvättstugan som håller på och byter färg. Dessutom har jag mer vägg i tvättstugan som behöver bli av med sin hemska blå färg. Bäst jag har det klart när panelen äntligen legat färdigt i värmen, så kan inte maken skylla på det när det är dags för honom att börja jobba ;-)

Ha en riktigt skön söndag allihop! Och en bra start på veckan!

Kram Annemari

14 kommentarer:

Loppis Lycka sa...

Va kul att du hittade stol och soffan på ikea! Vet vad man vill ha så är det bara att slå till! Vilket fint zinkbord! Vart ligger denna butik som har 50% rea?

Ha en fin söndag
Kram Josefine

Nettan sa...

Visst är det lycka när man hittar det som man letat länge & suktat efter.
Förstår verkligen att soffan & stolarna åkte med hem, vem kan vänta...
Brickbordet & fattigmanslyktorna var jättefina, visst är det kul med rea =0)
Ha en skön Söndag !
Kram fr. en * däpt i näsan * Nettan

Gårdsromantik sa...

Så fin den där utegruppen var - har jeg helt missat.

Nu skall jag kika in på Ikea om den finns där!

Kram Maud

Marie sa...

Brickbordet i zink - så fint.

Och jag tror nog att också min man till slut hade sagt att soffan var fin, bara för att slippa en affär till.

Vita trädgårdsmöbler - så fint. Kanske det kan serveras kanelbullar och nykokat kaffe - jag kommer!

Anonym sa...

Vad roligt att ni har hittat lite möbler till sommaren. Men föressten, vilken affär är det som ska stänga? Jag vet att det finns en inne i Örebro stad som är jättefin. Har dock aldrig gått in där men bara kikat igenom fönstererna? Det är bara massa vitt och sött inredning.

Dock har ni ju Nice på marieberg och en till affär. :) Kramar Benita

Det vita dårhuset sa...

Det var mycket som var fint hos dig idag Annemarie!
Kramar Erika

Eva Agnes sa...

Hej Annemari!
Tack för varma ord hos mig. Stackare som bröt benet men jag har "bara" en fraktur. Tråkigt att behöva hålla sig stilla.
Önskar jag kunde sticka men det klarar inte axlarna av... usch så tråkigt. Men läsa böcker kan jag.
Så fina zinksaker och krukor du skaffat dig. Jättevackra!
kramar Eva Agnes

Viola sa...

Vilket kap du gjorde, bordet var ju helt ljuvligt, det gäller att vara på plats när sådana saker reas, kram coh ha en skön kväll

Mrs Krumelur sa...

Tack för kommentar hos mig tidigare :-D
Vilket jättefint brickbord!! de hade man inte tackat nej till :P

Hoppas din helg har varit skön och att det gick bra att måla allt du skulle.

Kram Mrs Krumelur

annashusidingtuna sa...

Fint brickbord du fyndat!
Kram Anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vi var på Ikea i helgen, och då såg jag faktiskt den där trädgårdsmöbeln! Den var jättefin!

Och vilket härligt brickobord i zink! Det förstår jag att du knep, och 50% också, vilket kap!

Kram
Marie

Ann-Sofie sa...

Hej Annemari...åh, jag gillar också precis detta stuk på trädgårdmöbler, jättefint!
Älskar zinkbordet, vilken trevlig shoppingtur...!!
Ha en riktigt skön vecka!

KRAMAR Ann-Sofie

Anonym sa...

Hej, tycker din blogg är intressant och bra skriven, och bilderna är jättebra :) Har nyss börjat prenumerera på din blogg, hoppas du kikar in på min blogg med någon gång :)

Anonym sa...

Tack för ditt inlägg! :)
Det var ju roligt att du visste vilket hus vi bodde i!
Jag är rädd att jag kommer längta tillbaka dit när sommaren kommer.

Jättefint brick-bord förresten!

Kram /Elin