fredag 17 oktober 2008

Åh nu är det jul igen.......

Hej på er!

Det är fredag igen och det känns så bra! Här har solen skinit på oss och jag slutade redan lunch, helt perfekt! Har målat ett lager till på mitt skrivbord, bara ett lager kvar......


Visst börjar man få lite känsla för att julen ändå närmar sig. Köpte Allers julspecial idag.....och jag säger bara det.........har du inte köpt den ännu.......skynda iväg till närmsta butik! Vilken tidning....den var helt underbar! En massa tips på fint pyssel.

Fick ju pengar av min snälle man när jag fyllde år, förutom de två lyktorna som ännu inte kommit upp utomhus........ Kände att jag behövde ha lite nytt att ta på mig, så det blev ett par bruna stövlar, en brun lång grovstickad, otroligt mysig kofta, en skön brun sjal och en jeanskjol. Men något nytt till hemmet ville jag också köpa. Hade sett på en annan blogg att denna fina förbandslåda fanns på Clas Olsson, så i förra veckan blev det en tur det och den inhandlades. Nu är den fylld med bandage och står i badrummet, helt perfekt!

Köpte dessa gnuggbokstäverPanduro. Dom är jätteroliga att gnugga dit. Det första jag gjorde var att prova på Linnéas spegel och jag är jättenöjd, tycker det blev så fint. Dottern höll med som tur var :-) Blir nog fler ord gnuggade hemma......bara fantasin sätter gränser för vad man kan skriva.

Passerade en inredningsbutik jag aldrig varit på förut när vi åkte genom Kumla.......maken körde och jag mumlade något om att :
-Kolla, en inredningsbutik. Maken brukar då vanligtvis svara:
-Jaha. Och köra vidare. Denna dag vände han bilen till min stora häpnad och sa:
-Du får fem minuter. Så jag sprang in och Linnéa och jag fick nog lite mer än fem minuter.......det fanns så mycket fint! Kom ut med några ljus till Mathildas rum och denna fina lampskärm......


.......som jag gav hela 15:- för. Vilket fynd va! Det är en fabriksförsäljning och heter Ruma. Jag kommer definitivt åka tillbaka.


Bredvid lampan ligger en gammal psalmbok från 1923. Den har varit min älskade farmors och jag hittade den när jag röjde i matsalen. Min farmor är död sedan många år.......jag älskade henne mest av alla på jorden och saknar henne fortfarande. Det var så roligt för i psalmboken fann jag dessa:

Två tidningsutklipp.......det ena när jag fyllde 11 år och blev grattad av mamma och pappa och min syster, och det andra är när farmor och farfar tog ut lysning. Det kändes så gott.....är säker på att farmor älskade mig lika mycket som jag älskade henne........


Detta är just nu min stolthet! Jag har......mot all förmodan....lyckats sticka mig en pläd. Jag började på den när jag var sjukskriven och sedan blev den liggandes innan jag tog tag i det och stickade den färdigt. Den är ganska stor, för den är vikt två gånger där den ligger. Den är helt underbart mjuk och gosig......blir skönt att dra över sig i vinter när man är frusen.

I helgen blir det en tur till Kläppen. Det är dags att dra upp husvagnen innan snön kommer. Vi åker tidigt imorgon bitti, tar ca 5 timmar för oss dit när man har husvagnen efter bilen. Ska bli roligt att komma upp. Längtar verkligen tills det blir dags att åka skidor!

Hoppas ni får en bra helg! Ser att besöksräknaren snart passerar 10 000 besökare! Är ju helt otroligt! Såå roligt. Har tänkt mig en liten utlottning, så håll ögonen öppna!

Ha det bra!
Kram Vita hjärtan

22 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas ni får en riktigt mysig helg i kläppen :)

Visst är den underbar Allers julmagasin, min tidning är sönderläst vid det här laget, så mycket fint :)

Vad roligt med gnuggbokstäverna, så mycket kul man kan göra med dem :)

Jag måste nog ta mig en runda till Claes ohlsson, den förbandslådan var ju jättefin :)
Härligt med lite nya kläder nu till hösten.

Vilken fin lampskärm :) och vilket pris!!!

Trevlig helg.
kram!

Skomakartummen sa...

Oj, har du gjort pläden själv.. imponerad är jag. Vilka bra inköpstips du bjuder på.. claes ohlssons nästa, då lär maken bli glad också.

Kram sari

Evelina sa...

Vilken otroligt fin förbandslåda...ibland blir man förvånad när man hittar fina saker på otippade ställen...
Det kunde varit jag som sa orden som du skrev om din farmor. Min har varit borta i 9 år men finns i mig dagligen.... Jag brukar tänka att så länge jag minns, finns hon!

Trevlig helg, kram Evelina (som tydligen har nästan samma bloggnamn som du...=)

Viola sa...

SÅ KLART JAG KOMMER ATT HA MINA KORPGLUGGAR ÖPPNA FÖR EN UTLOTTNING, VILKEN FIN PLÄD DU FIXAT TILL OCH MYSA I UNDER KALLA ÅRSTIDEN, VAD HÄRLIGT ATT KUNN ÅKA TILL KLÄPPEN FRAMÖVER, TIDNOINGEN KÖPTE JAG FÖLJA HELGEN OCH JAG BLEV INTE BESVIKEN KAN JAG LOVA, HA NU EN RIKTIGT SKÖN HELG, KRAM VIOLAN

Sallys hus sa...

Hallå där!
Himmel så duktig du varit som stickat en hel pläd...den kan du verkligen vaa stolt över...:)

Tack för tipset om Ruma...jag som jobbar i Kumla hade ingen aning om att de har försäljning till privatpersoner.....har varit där ett par gånger för att kika till butiken men det har aldrig blivit nåt.......men lite lampskärmar...det behövs ju nästan jämt...:)
Lilla plåsterlådan är ju jätte fin...kanske ska ta mig en tur till gubbdagiset jag med....;)
Spegeln blev jätte fin också...himmel vad du grejjar!
Hoppas ni får en härlig helg nu då...Kraaaaaaaaaaaaam

Camilla Krona sa...

Hej annmarie!
Vilken pläd underbar.
Psalmboken, vad kan man säga, vilka fynd du gjorde i den.
Ha det så skönt i kläppen hoppas solen kommer skina på er.
Kram Camilla

Marie sa...

Så fint du skrev om din farmor, tänker precis likadant om min mormor. Och så kul att se bilden på dig.. Såg i gamla album häromdagen, bland annat på två vackra flickor i likadana lila klänningar på ett bröllop.. kommer du ihåg. Kram och fortsatt riktig skön helg.

Lallis - liv och leverne sa...

Ha en härlig helg!
Och tack för alla fina bilder. Så kul att se på.
Kram Lallis

Sarah sa...

God morgon! Hoppas allt är bra!

Det var ett tag sen jag var inne hos dig, så jag har lite att läsa ikapp! =)

Vilken vacker psalmbok! och så roligt att hitta de där utklippen... men om du har möjlighet, scanna in dem i en dator, för tidens tand kommer göra dem ännu mer gula och spröda... ett litet tips bara.

KRAM, sarah

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så härligt du skriver om din farmor! Min farmor gick bort i våras i en ålder av 104 år! Du må tro att jag saknar henne! Hon har ju varit en del av mitt liv så länge...
Jultidningen har jag också köpt, det finns´mycket fint i den...
Och den lilla förbandslåda var ju härlig.
Och Grattis til 10000!
Kram
marie

Rune Lundblad sa...

Eva har stickat två plädar av en massa restgarn. När Camilla var hemma så kände hon igen en liten bit av pläden. Där var garn några babykläder hon fått en gång. Det tyckte hon var kul.
Vi var i Göteborg den här helgen. Man har redan börjat juldekorera på Liseberg så det är inte bara du som är tidigt ute med att tänka på julen.

Evatina-beth sa...

Jag är så imponerad av allt fint du gör, och alla ideér du har. Jag har så dålig fantasi när det gäller inredning och pysslande.

Myownhome sa...

Oj inte dåligt att lyckas sticka en pläd, den såg jättefin ut! :D

Malin sa...

Hej!
Håller med om att det var otroligt mycket fint pyssel i Allers julnummer =)
Dom där gnuggbokstäverna verkar ju behändiga, kanske får prova det.
Kramar Malin

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Har också spanat på den där fina lådan! Tycker den är så fin iall enkelhet! Vad duktig du är som kan sticka!
Fick gåshud när jag läste om din farmor. Hoppas att du förstår vinken, när du hitade urklippet på dej i hennes psalmbok!Eftersom jag tillhör genren som tror att livet aldrig upphör, så är jag säker på att hon är med dej ändå! //Linda

Helena Sjögren sa...

Hoppas helgen blev trevlig i Kläppen ! Undrar lite vad det var för ngn inredningsbutik i Kumla som du hittat ? Är det ngn ny som jag ej sett tidigare? Vet att det finns en vid torget ...

Va käckt med gnugg bokstäver.. Får bli en sväng till panduro på Marieberg å kolla . Kram kram

Living by Milla sa...

förbandslådan var ett riktigt fynd med bra pris kan jag tänka mig. Kul att man kan fynda på Claes Ohlsson oxå.;)

Visst är den mysig Allers jultidning, har fått massor med inspiration.

Härlig pläd du har stickat. Jag stickade oxå en förra hösten i lappteknik.

Det är kämpigt när någon som står en kär försvinner. Jsg har tyvärr många som fattas mig.:(

kram på dig!
Camilla

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hallå! Hade vägarna förbi så jag tänkte lämna ett litet fotspår :) Jätte fint hem ni har!/ Maria

Inspiration i vitt sa...

Din förbandslåda är så fin och perfekt förvaring.
Vad duktig du är som gjort en sån fin pläd det måste ha varit mycket arbete med den.
Kram på dig/ingela.

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!Nej jag är inte med i inredningsbloggar. Hur blir jag det?=) har verkligen fastnat för denna blogg värld, super kul med nya kontakter och se andras hem o ideér :) skönt med fredag idag!//Maria

Maria - Villa Krutbruket sa...

Ok, ska kolla sen hur jag gör. Snygg medecinlåda du köpt. jag har köpt en liknande på Bruka fast grå. Lite roligt för annars kan medecinförvaring vara ganska tråkig :) kram maria

Svenska inredningsbloggar sa...

Hej igen, nu har jag varit in där på inredningsbloggar. Man är ju lite trög så jag vet ej om jag gjorde rätt. Det här "pinga" ska man gå in och göra det varje gång man skrivit ett nytt inlägg eller har jag fattat fel? =) är det oki med dig om jag länkar din sida på min sida under mina favoriter? vore skoj :) kram maria