fredag 17 april 2009

Fredag igen!!!

Hej på er!

Solen skiner och det är fredag!!! En hel helg ligger framför oss.......såå skönt! Blev en kort vecka, framförallt för mig då jag var ledig i onsdags och sonen insjuknade i torsdags morse. Han hade 40 grader i feber igår och inatt så jag var hemma med honom. Så trött och hängig och kräktes när febern var som högst. Imorse hade han 39,2 så maken var hemma och sonen fick komma på besök hos mig och ta halsprov. Visade sig att han har halsfluss.........! Så nu har han fått penicillin och så hoppas vi att han är på benen efter helgen igen. Några timmar på jobbet blev det idag, inte så många totalt denna vecka med andra ord ;-)


Vad har hänt här hemma i veckan då??? Ja, förutom lite målning varav inget projekt är färdigt slet jag i onsdags med att göra rent alla vita trä-utemöbler och montera ihop min nya grupp på nya uteplatsen.....äntligen kunde vi inviga den min dotter och jag! Lite piff saknas ännu, men det känns verkligen bra!


På altanen kom också våra två häng-stolar upp igen och sonen utbrast att nu är det sommar! Dessa är mina absoluta favoriter att sitta i med en inredningstidning och en kopp té eller cappuccino. Vid kyligt väder kryper jag in i en gosig filt. Sedan gungar jag långsamt.......så underbart vilsamt!


Maken svepte ner en bukett torkade rosor med en panelbräda förra veckan. Det var bra, för då kom jag på att jag kunde klippa av rosorna grån grenarna och så fick dom ligga i min glaskupa när vakteläggen las undan till nästa påsk.


Mamma ringde och frågade om jag var intresserad av körsbärskvistar, dom hade haft hjälp med att klippa träden. Självklart ville jag det och nu står dom här och jag väntar på att dom ska slå ut med sin fantastiska blomning. Krukan eller vasen fick jag av mamma, hon tänkte göra sig av med två likadana.....jag blev jätteglad....tycker dom är underbara! Den enes skräp.....den andres fynd!


Slängde påskriset (som stått ute utan vatten) på komposten....och kom på att jag tjatat på maken för ett par veckor sedan om han visste någonstans det växte hängbjörkar för jag ville göra en krans. Gick tillbaka till komposten och fiskade upp riset......jodå, en del grenar var riktigt följsamma......det blev en krans att hänga på tallrikshyllan i matsalen.

Det var en del av vad som hänt här hemma denna vecka.......! Nu ska jag se om sonen ätit upp glassen hans pappa köpte till honom, det är väl obligatoriskt vid halsfluss.

Ha en riktigt skön helg!!!

Kram Annemari




Den här zinklampan skulle absolut passa in hos mig! Lottas ut på Home No 1!

Eller varför inte den här fina galgen för snöre! Lottas ut på Kreativa bilder.

19 kommentarer:

Vit som snö sa...

Hoppas halsflussen ger med sej fort!
Jag har också en sån hängstol, ljuvlig att vaggas i...
Nu gav du mej en ide', jag skulle precis kasta ut mitt ris som stått sedan påsk, det ska bli en krans såklart- tack för det tipset!
Kram Cilla

homebylina sa...

Du har varit väldigt effektiv ändå trots sjukdom och annat måste jag säga =)Gillar helt klart krukan med körsbärskvistar och etikett!! Trevlig helg! Lina

Vardagens guldkorn sa...

Fy för halsfluss, det gör så ont! Hoppas han kryar på sig snart! Vilka fina möbler på uteplatsen, det blev jättefint, å körsbärskvistar, lyllos dig, vad härligt när de slår ut. Hoppas du får en bra helg!
Kram Linda

hagagården sa...

Helt underbar hängstol du har,jag har en liknande men det är en hängmatta som vi flitigt använder på sommaren.
kram o trevlig helg
ninni

Skomakartummen sa...

Vilka fina bilder.. Nämen att mamma din skulle slänga såå fina krukor. Hoppas halsflussen försvinner snabbt. Många kramar Sari

designhappens sa...

En hängstol skulle jag också vilja ha, hade en hängmattan ett tag men sen blev det svårt att få plats med den på altanen och hade inga bra träd att spänna den i mellan.
Hotellrumporjekter har jag fått genom Fratrum/RastPunkt som äger rum i ett företagshotell. Är kul att få göra projekt av olik slag så det är bra med Make och andra som förser mig med det. Ha en trevlig helg/Maria

Living by Milla sa...

Stackars liten...hoppas sonen piggnar till snart.
Trädgårdsgruppen är helt underbar!

Skön helg!
kram Camilla

LenaS sa...

halsfluss gör ju så ont, fick hämta hem min M från skolan igår för hon hade så ont i halsen så hon kunde inte svälja men i hennes fall var det virus så de kan inget göra och idag är det bättre, hoppas din lille snart piggar på sig!
Ha en fin helg!
/lenaS

Home No.1 sa...

Hej svejs , nej halsfluss är ju inget vidare...hoppas han kryar på sig...Vad fint det blir med gruppen=)
Trevlig helg!
Kram Annica på Home No.1

Gårdsromantik sa...

Så härligt med blommande körsbärskvistar!

Kram Maud

Jenny sa...

Hej Annemari!
Vilka jättefina trädgårdsmöbler ni har, var har du köpt den gruppen?

Gillar hängstolarna oxå!!

Hoppas sonen kryar på sig!

Trevlig helg,

Kram Jenny

Marie sa...

I sådan hängstol vill jag också sitta och gunga, stilla och njuta av en vårkväll. Hoppas sonen är på bättringsvägen, och glass är bra, glass i stora lass i allafall när man har ont i halsen.

Kram

Ann-Sofie sa...

Hej Annemari, sån underbar uteplats som börjat ta form, som balsam för själen :)
Och dessa hängstolar....mmmmmmmm, vill ha!!!! Men har inget tak att fästa dom i nånstans.....hmmmm!

Vad fint ni har det omkrin er, vitt o vackert, harmoni!
Önskar dej o de dina en skön helg, hoppas sonen blir pigg snart!

KRAM
Ann-Sofie

Myownhome sa...

Vad lyxig och skön hängstolen såg ut. :)

Trevlig helg
//Johanna

coolbettan.blogg.se sa...

Vilken härlig hänggunga!
En sådan skulle passa mig i smaken!
Var får man tag på en sådan?
Kram

Camilla Krona sa...

Klart lilleman ska ha glass när han är sjuk. Hoppas han kryar på sej snart. Din hängstol är jag väldans avundsjuk på. Måste bara köpa en jag också.
Had et bra och hoppas ni slipper mer sjuka nu.
Kram Camilla

Fröken Tindra sa...

Hoppas att sonen kryar på sig snart!
Och jag som gett bort e´n hängstol för att jag inte haft någonstans att ha den. Nu ångrar jag mig lite...
Jättesöta vaser du fick av din mamma! Och kvistarna skall bli kul att se när de slått ut. För du visar väl oss?! ;0)
Ha en fortsatt skön helg!
Kram!

Lilla hjärtat sa...

Vad fint med hängstol jag skulle också vilja ha det.
Vilken fin vas, vilket kap!!
Kram A-K

Daniel sa...

å må sonen krya på sej snart!