torsdag 18 december 2008

Äntligen!

Hej på er!

Ja, äntligen är dotterns rum färdigt. Det är min äldsta dotter Linnéas rum som vi äntligen tagit tag i. Skulle bara göra en lätt make-over och få in lite mer New England......få ut en del möbler. Vi började för länge sedan........men det har tagit tid innan vi tog tag i resten.....när vi väl gjorde det tog det inte många timmar.


Hon har tagit ut datorn och bokhyllan med skrivplats och istället fått en vitmålad byrå och en hylla. Livbojen inhandlades för många år sedan och fick nu komma fram igen.


Söt Bukowskinalle som hon fick av våra goda vänner när hon döptes för några år sedan.


Som nattduksbord blev det en piedistal med bricka på.......sängen är så hög så ett vanligt nattduksbord kan hon inte ha. Tycker det här blev gulligare också......plats för klocka och telefon.........en bok nertill........fullt tillräckligt.


Hon bytte säng med sin syster, men istället för dörrar nertill sydde jag vita förhängen........är riktigt nöjd med det.....hela sängen fick ett annat intryck....blev lagom gulligt. En massa söta kort på Linnéa på väggen!

Här ser ni också stjärnan och väggorden jag målade för ett tag sedan.

På garderoben hänger kläderna redo för nyårsfest och julafton!


I farten provade jag att sy ett par ljuspåsar.......har tänkt på det länge.....hade ett gammalt lakan som jag klippt sönder.........det var jätteenkelt och blir verkligen fint när man tänder ljusen!


Julstrumpan redo på spegeln.......i väntan på tomten!

Nu ska vi bara inhandla en ny taklampa (till makens förtret, han gillar den gamla) så är det helt klart! Men det får bli efter nyår.....! Någon fyller ju år då.........

Annars har jag plockat och röjt i dagarna tre......och nu äntligen börjar jag se en ljusning......det är så rent och fint överallt. Ska man tro på Feng shui borde det börja gå väldigt bra för oss nu ;-) Skämt åsido......det känns väldigt skönt i alla fall.....och jag tror det var nödvändigt för min julro.

Sydde en till julstrumpa som jag tänkte ge bort i julklapp till en älskad person. Jag tycker den blev så fin så den får hänga i köket tills det är dags att ge bort den........

Idag ska jag pynta lite mer och ikväll kommer två arbetskamrater på glögg med tilltugg, det ska bli jättetrevligt!

Ha det bra allihop!
Kram Annemari

10 kommentarer:

Nettan sa...

Men så fint det vart i dotterns rum =0) & Julstrumpan va söt !

Kram Nettan

Anonym sa...

Vad fint dottern har fått det på sitt rum. Det är såå kul att göra iordning det personligt och mysigt hos barnen tycker jag.

Fina julstrumpor som du har med

Kram Lena

S o F sa...

Det blev ju verkligen toppenfint! Antar att hon är riktigt nöjd. Bra jobbat!

Varma hälsningar!

Marie sa...

Fin julstrumpa, och bra idé med ljuspåsar av gamla lakan. Här blir det kanske lite vit glögg ikväll. Kram

Viola sa...

Så himla fint hon fått det dotera och den julstrumpan, den skulle jag verkligen bli gla att få, ha det gott, kram VIOLA

annashusidingtuna sa...

Så fint ni har gjort i dotterns rum, nattduksbordet blev en jättebra lösning.
Till ljuspåsarna som du sytt så undrar jag om man ändå har ngn glasburk eller så innuti pga brandrisken, har sett på så många bloggar att de har ljuspåsar och det är så fint tycker jag.
Kram Anna

Helena Sjögren sa...

Blev kalas fint det där ! Hoppas hon är nöjd nu !
Önskar dig trevlig helg !

Anonym sa...

Ser ut att vara ett riktigt mysigt rum :) Trevlig helg!

Ann-Sofie sa...

Jättefint rum, perfekt för en tonåring...och vilken fin julstrumpa, vad duktig du är...det är så kul att komma hit, vilken inspiration du bjuder på!

Ha en riktigt skön kväll,
Kramar Ann-Sofie

Katrin sa...

Otroligt läckra väggord! Dotternsrum är ljuvligt... Tack för inspiration!