söndag 23 november 2008

Pyssel-söndag!

Hej på er!

Igår hade jag en riktigt mysig söndag. Efter frukost styrde jag bilen mot Smultrongården. Det var julmarknad och det var knappt det gick att knö sig in........jättemycket folk och förstås jättemycket fint. Efter Smultrongården åkte jag till Lilla Ugglebo och härliga Katarina! Det var så roligt att träffa henne igen och butiken var fylld med vackra saker. Två kassar fick jag med mig hem.....fyllda med underbara saker............!

Vadan denna shoppingtur så här strax före julhandeln???? Jo, jag har fått i uppdrag att skylta ett av min systers skyltfönster! Hon har ju en smyckesbutik i Mjölby och för några veckor sedan fick jag en idé om julskyltning. Mitt i natten (nästan!) när jag satt och kikade runt på alla era fina bloggar fick jag en idé om att hon kunde skylta med olika stilar i sina tre skyltfönster, en vit dansk-fransk shabby chic, en traditionell röd och en modern svart-vit. Mailade syrran direkt och hade sedan glömt detta.........tills vi låg på varsin solstol i Hurghada och syrran säger: -Jag nappade förresten på din idé om julskyltning.

Så på den vägen är det och nu ska jag försöka ge mig på att skylta. Inget som jag gjort innan som sagt var, ska bli otroligt roligt, men oh så pirrigt. Jätteglad att jag fick förtroendet! Har massor med idéer, men fungerar dom? Hur ska jag få smyckena att synas? Så igår var jag iväg och shoppade inför det och jag känner mig verkligen nöjd. Pysslade hela eftermiddagen. Tänkte visa en del av det jag gjorde.



Av detta underbara presentpapper blev det ett par strutar. Gillade den med svart rosett bäst, den fick sin plats på mitt skrivbord. I skyltfönstret ska jag hålla mig till färgerna vitt, grönt och silver. Lite brunt och linnefärgat blir det nog också.


Köpte linnetyg på IKEA för några veckor sedan och eftersom min man snällt nog köpt kopieringspapper åt mig för att stryka på tyg tog jag äntligen tag i att sy en julklappssäck! Tycker den blev jättefin! Idén är funnen på nätet som det mesta annat ;-) . Ska bli en julgransmatta också, men den är inte riktigt klar ännu. Det varväldigt lätt och jätteroligt att stryka på text på tyg.


I farten blev det ett par kuddar också. Kuddfodralen inhandlade på Panduro, mönster hittat någonstans på en hemsida. Vips fick jag ett par exklusiva kuddar! Har ju en "äkta" sedan tidigare!


Ville ha en girlang i skyltfönstret. Hittade material på Blomsterlandet. Det blev buxbom. Väldigt lätt att göra girlanger av..........räckte till en åt mig också. Nu hänger den mellan hallen och allrummet och pryds av några små gulliga kort jag hittade på hos Katarina på Lilla Ugglebo. Funderar på att göra en stor krans också och hänga upp någonstans som ljuskrona......frågan är bara var???


Här ser ni korten lite bättre.......tyckte dom var så söta.




Min första adventsljusstake är färdig också och jag kunde inte låta bli att ställa fram den under girlangen.........längtar tills jag får tända första ljuset.......!


Så här ser det ut på matsalsbordet just nu: vad tror ni? Kan det bli något av allt detta??? Måste ha fuskhyacinter då inget annat överlever hettan från strålkastarna dygnet runt.....hoppas bara buxbomen klarar sig........ Älskar bokstäverna som bildar GOD JUL, ser fram emot nästa jul när dom ska få bo hos mig.......! På tallriksstället har jag lagt mossa, på mossan tänkte jag smyckena skulle ligga, jag hoppas dom syns bra där.


Hittade denna alldeles underbara julgranskula på Lilla Ugglebo! Den är jättestor och härlig....i fattigmanssilver.


Visst var den söt den här lilla trumpeten eller vad det kan vara......kunde jag bara inte lämna kvar i butiken ;-) Fick hänga på en glasklocka jag köpte på Smultrongården.

Var på loppis i lördags och fann en bunt kakformar för 10:-. Här har några blivit ljushållare för julgransljus..........

.....liksom dessa ljushållare, som jag blev jätteglad för, har letat ett tag efter sådana. Här fick en pryda bibeln på skrivbordet.

Fem söta snapsglas fann jag också, dessa blir fina att duka med på julbordet.

Ikväll är det dags för gympa. Jag har äntligen tagit mig i kragen och ställt mig på vågen......inte ökat ett hekto i vikt ens......(hurra!) men jag är lite rädd för att en del muskler bytts ut mot fett......bäst att försöka göra om dom igen ;-) blir sit-ups ikväll!

Ha en bra vecka allihop!
Kram Vita hjärtan

PS: Inne på mysiga bloggen Borta bra men hemma bäst lottar Tårtsmulan ut dessa underbart söta vinster! Var med och tävla du också!

15 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj vad mycket fint! Nu blev jag sugen på att sätta i gång och fixa lite inför jul!

Kram Annica

Skomakartummen sa...

Vad roligt uppdrag du har fått... Det kommer bli jättefint. Kram sari

Rhodin sa...

Fick en idé som du säkert fått själv med. Varför inte luta strutarna emot något och låta en del av smycket titta fram ex. en bit kedja och hänget om det är ett halsband. Kanske har jag något av intresse på min sida när det gäller lantlig inredning?
Ha det toppen. Kram Terese

annashusidingtuna sa...

Vilken bra ide till skyltfönstret.
Måste vara jätteroligt att få pyssla extra mycket nu inför jul.
Kram Anna

Anonym sa...

Men oj så mycket fint du visar och vilket roligt uppdrag du har fått :)

Underbara kuddar!!! Jag är så sugen på och prova själv och stryka på bilder, har aldrig gjort det, tyvärr har jag ingen färg i skrivaren för tillfället.

Du gör fantastiskt vackra strutar.
Jag vet inte hur du bär dig åt för de blir så underbara.
Hur sätter du fast pappret innuti struten?

Lycka till i utlottningen :)
kram!

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej, ja visst är det svårt vissa gånger och vissa gånger inte. Men tycker faktiskt att badrummen är extra svårt, köket visste vi hur vi ville ha det men inte badrummen. Får se vad vi hittar på :) Hur är det me dig då? gud va mysigt att vara på smultrongårdens julmarknad. Hade gärna åkt dit jag med men hade inte tid tyvärr. Kram Maria

♥ Fyra årstider sa...

Vad roligt med Mjölby...nästan där jag bor och arbetar.
Kram Lotta

Helena Sjögren sa...

Å så mycket fint du fyndat. Kommer bli kalas vacker skyltning i systerns butik. Du visar väll bilder sen hoppas jag ! Ha det gott ! Kram Helena

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vad mycket du håller på med på en gång! DU fotar väl skyltfönstren sedan när de är färdiga... för nu är jag ju så nyfiken på hur det blir...
Kram
Marie

Marie sa...

Så fint, hade jag nu bott lite närmare hade jag redan planerat ett besök till din syster butik. Otroligt vad många ideér du har. Stor kram

Evatina-beth sa...

Ja, det är inte utan att man blir sugen på att åka förbi Mjölby och titta på allt detta. Vad är det för adress? Du gör ju otroligt mycket fint.
Kram från Eva

Anonym sa...

Tack :)
Ja hon är så go och omtänksam bloggerskan bakom Morse farm :)
Tänk så många rara människor man har "mött" i bloggvärlden, inklusive du :)

Jag blir också så jätteglad över dina gulliga kommentarer, de gör gott :)

Oj vad jag skulle bli glad över om du har tid, ork och lust och skicka en av dina jättefina strutar till mig :)
Jag älskar verkligen dem!
Jag mailar dig min adress så får du säga till hur mycket du vill ha för struten :)

Tack snälla, snälla du!
STOR KRAM!!!

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej hej, Ja visst är det ett underbart kök. Kommer bli helnöjd tror jag :) Kul att du vill se fortsättningen. Ska lägga in bilder från "hus" leveransen imorse pm en stund. Lite roligt att se. Börjar det hända saker. Hoppas allt är bra med dig för övrigt?!
Ja eller hur? Ibland så är karlarna envisare än en gris..hehe men det är tur att dom finns... =) Ha en trevlig onsdag kväll.. Hoppas vi hörs snart igen.. kramar maria

Tina sa...

Åh så mycket fint du har gjort, strutarna var helt underbara... ps. tack för din rara kommentar inne hos mig. Kram Tina

Inredning i vitt, gammalt och nytt sa...

Jättefint pyssel! Får nog ta och beställa Buxbom så jag kan göra en liknande underbar girlang själv. Även strutarna är alldeles bedårande.
Hälsningar
Maria