lördag 22 november 2008

Hemma igen!

Hej på er!

Länge sedan jag gjorde något inlägg och det beror på att jag tillbringat en helt fantastisk vecka i Egypten med familjen och min syster och hennes familj. Det har varit såå trevligt och vi har ätit såå gott och upplevt såå mycket och och jag känner mig såå nöjd och glad (och kanske lite tyngre, men jag låtsas att vågen är trasig ;-) Har faktiskt lyckats undvika den helt, speciellt sedan min man nöjt konstaterade att han bara gått upp ett hekto......... = livet är orättvist )

Idag tänkte jag visa er lite bilder från vår resa, det blir med andra ord inga inredningsbilder idag.......men kanske lite julpyssel på slutet. Så häng med till Egypten! Om ni vill och orkar.....varning för många härliga bilder!

Vi bodde i Hurghada, på en Resort som hette Arabella Azur. Här är det ena härliga poolområdet med uppvärmd pool.

Vår uteplats, med utsikt över trädgården och poolområdet.

Här ser ni en del av hotellet, det var uppbyggt som en nubisk by, mycket charmigt.......när vi väl lärt oss hitta.......innan dess: total förvirring ;-) , gick vilse åtskilliga gånger första dygnet.......men, men, skam den som ger sig (fast jag är osäker på om syrran verkligen fick koll på hotellet på hela veckan, eller om hon bara följde efter oss andra ;-) )


Bortanför hotellet: Röda havet! Veckans höjdpunkt.......! Att simma i Röda havet var som att simma i ett akvarium fullt med fiskar, en helt otrolig upplevelse!


Ännu en bild över hotellet, mitt i bild är min systers uteplats.....det var så vackert!




Jättemycket fina blommor på hotellet.

Vi åt som sagt mycket gott.........! All inclusive innebar buffé frukost, lunch och kväll.....glass, dryck och snacks. Detta är en del av efterrätts buffén som dukades upp två gånger om dagen!

Söta drinkar va....?!?

Världens godaste cappuccino???? God var den i alla fall!

Girlpower framför pyramiderna! Lustiga huvudbonader??? Jo, egypterna gillade dessa blondiner lite väl mycket..........lite lugnare så här......!

Hm, ja nu kom vi vuxna också med på bild.......måste ju visa bevis på att vi faktiskt var vid ett av Världens sju underverk! Maffigt! (Det är alltså jag och syrran som är syskon trots att våra män nästan är mer lika än vad vi är.......)

Tripp, trapp, trull framför ett av Cheops-pyramidens stenblock.

Kanske får man ett litet hum om hur stor den verkligen är........

Johannes och sfinxen............mycket imponerande den också!

Solnedgång över Egypten från flygplansfönstret.

När vi kom hem till Landvetter möttes vi av ett par minusgrader och ett vitt vackert snötäcke på backen. Började genast längta efter att pyssla inför advent............... Så igår blev det en krans till ytterdörren. Rönnbärskransen fick gå i soporna och denna hängdes upp istället.

En krans tillverkad av lingonris. Skulle plocka mossa också, men marken är frusen och ett tunt snötäcke ligger över.....hoppas jag kan plocka lite mossa senare i veckan. Jag har nämligen fått ett mycket spännande uppdrag till nästa helg..........berättar mer senare i veckan!

Dagen har tillbringats på danstävling med våra två minsta. Som tur var på hemmaplan.

Johannes och hans danspartner har varit på sin första buggtävling och det gick jättebra! Dom gick till final, men tyvärr blev det ingen pall-plats, men dom dansade verkligen bra!

Till final gick också Mathilda och Rasmus i buggen, men inte heller dom lyckades få med sig någon pokal hem. Här har jag satt upp håret på henne inför latindansen, den pågår just nu så vi får se hur det gått för dom när hon kommer hem. Visst är hon söt..........?!? <3

Nu har det blivit lördagkväll och jag ska tillbringa kvällen med familjen framför tv:n, men först ska jag se om jag hinner sy lite. Just det, var på jul-loppis idag också en snabbis kring lunch, ska visa er i veckan vad jag hittade!

Ha en skön lördagkväll och söndag allihop! Och tack för alla gulliga kommentarer ni lämnar, varenda en gör mig alldeles varm och mycket glad!

Kram Vita hjärtan

11 kommentarer:

Sara sa...

Välkomna hem till kalla Sverige! Vilken härlig resa ni verkar haft! Mäktigt att se pyramiderna!!

Kramar lillkusinen

Marie sa...

Vilken härlig resa ni har gjort, och så flott hotellet såg ut. Duktiga barn ni har, och så söta. Stor kram och en riktig skön lördagskväll

Nettan sa...

Vilka härliga bilder fr. er resa, skulle mer än gärna byta det mot kalla Svedala just nu, även om jag gillar JULEN, så fryser jag förbenat =0(, är ju reumatiker ju !

Vad duktiga barn du har som buggar & allt !!

Fortsatt Trevlig Helgg...
Kram Nettan

Anonym sa...

Välkommen hem igen efter vad som verkar ha varit en helt otrolig semestervecka :)
Vilka fantastiska bilder från ett vackert Egypten och vilket hotell, helt underbart!!!

kram!

annashusidingtuna sa...

Åååå vad härligt med lite semester.
Undrade facktiskt vart dina fina inlägg tog vägen.
Jätteunderbara bilder du har tagit.
Anna

Rune Lundblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rune Lundblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rune Lundblad sa...

Vilka härliga bilder och vilket efterrättsbord. Jag hade nog gått upp mer än bara ett par hekto.

Södralycke sa...

Ser som en härlig resa!

Kul att du vill vara med och tävla på min blogg, lycka till!

Kram Johanna

S o F sa...

Så mycket fina semesterbilder! Riktigt kul att se och va kul att ni hade det bra.

Ha det fortsatt gott!

Sallys hus sa...

Men hallojsan!

Det är ju jag som ska tacka!!
Va kul att du känner dig nöjd.
det kommer gå finfint det där...ska bli kul att få se sen...lova att du fotar!!!

men hörru.....jag babblade om er husvagn.....gör ni inget annat än reser????
Himmel så härligt det ser ut.
Dit vill vi också åka...vi var faktiskt på väg men hamnade i Thailand istället......det var ju inte fy skamm det heller förstås....men det där är ju verkligen hämtat från en annan planet....fniss...

jag tycker också det vara så himlans kul att du kom...det är alltid så himlans kul att träffa bloggare live! Särskillt sånna man gillar....:)
Ha det bra min vän...nu måste jag fortsätta knattra på datorn....är på jobbet o skriver fakturor....
Kraaam Katarina