fredag 7 november 2008

Hej på er!

Då är det fredagkväll igen. Jag har varit ledig idag och har hunnit måla en del, plockat lite lingonris (tänkte det skulle bli en krans) och städat huset ordentligt. Linnéa kom hem från skolan och tyckte det var lite julkänsla hemma hos oss. Jag undrade varför hon tyckte det och då svarade hon att det var så välstädat. (Hm.....var det en komplimang eller kritik för att det bara brukar vara så välstädat till jul ;-) ) Nåja, skönt är det, jag har tänt ljus i varje hörn och njuter av att ha en hel helg framför mig. Det bästa av allt är nog att garaget också är välstädat.......förutom skåpet jag håller på och målar förstås.....det står mitt på garagegolvet (men för en vecka sedan fanns inget garagegolv synligt, så det är en klar förbättring!)

I veckan tog jag tag i att spraymåla några saker som jag tänkt göra läääänge.......

.....kronan jag köpte på Panduro fick lite vit färg istället........

........liksom ängeln jag hittade när jag städade ur ett av skåpen i matsalen för en tid sedan. Är lite svag för änglar och tyckte denna var så söt.

Den här söta buren hittade jag när min vän L och jag var på shoppingtur för ett tag sedan. Nu Äntligen blev den vitmålad och fick en liten blomma i sig.........


.......och hamnade här på en av mina många byråer tillsammans med ett par ljusstakar och ett litet hjärta.

Tänkte jag skulle ta tag i en utmaning som jag fått från flera håll. Det är Malin med bloggen Ekebo, Josefin med bloggen Krydda livet, Sari med bloggen Eikkala, Maria med bloggen Villa Krutbruket och kusin Sara med bloggen Familjen Fastberg som utmanat mig. (Hoppas nu jag inte glömde någon....!) Tack allihopa!

Utmaningen går ut på att man skriver ner 7 alldagliga eller knäppa saker om sig själv och länkar till de som utmanat en. Då ska vi se då.........

1. Jag älskar sång, musik och dans........det får mitt hjärta att bulta, blodet att rinna snabbare i mina blodådror och ibland känns som om det är det som håller mig uppe!

2. Jag är en listmänniska. Skriver listor på allt som ska göras, handlas, packas.......gillar att organisera saker och få ordning och reda. (Det kan man inte tro ibland när man ser sig omkring ;-) )

3. Arbetar som sjuksköterska och älskar mitt yrke. Visst skulle jag vilja ha ett yrke med bättre lön eller jobba delvis med mitt stora intresse för heminredning. Men till slut är det ändå så att jag känner mig meningsfull på mitt jobb och det känns som om jag är rätt person på rätt plats.

4. Jag älskar smycken och det händer att jag arbetar extra i en guldsmedsaffär. Den ägs nämligen av min syster. Dessutom är jag alltid med på mässor och får hjälpa till att välja ut smycken för nästa säsong, när jag inte är sekreterare ;-) Det är jätteroligt!

5. I och med min systers affär har jag också fått möjligheten att i flera år få gå mannekäng på en modevisning med både kläder och smycken, vilket har varit jätteroligt!

6. Eventuellt kan man kalla mig för linslus på tv.......min passion för sång och dans har gjort att jag fått vara med i Team Lotta i Körslaget, som utmanare i Let´s Dance (dom hade en termin ett inslag där "vanligt folk" kunde få dansa upp inför juryn, men vi gick aldrig så långt med våran cha-cha, vilket verkligen var tur!) och för ett par helger sedan kunde man skymta mig i Dansbandskampen när vi fick biljetter av några vänner till oss.

7. Mina inhopp i Körslaget har gjort att jag fått kramar av Joakim Cans, Lotta Engberg, Bettan Andreasson och Brolle.......han är en av mina favoritsångare. Jätteroligt!

Jah, det var lite om mig. Nu har många fått utmaningen redan, den har ju cirkulerat ett tag, men är det någon som vill ta sig an den är ni varsågoda!


Tänkte sluta med att visa er en bild på Johannes som förra helgen gjorde den här söta snögubben. Nu har han tyvärr smält bort (snögubben alltså, inte Johannes ) men förhoppningsvis blir det fler i vinter! (Hm, återigen snögubbar, det räcker med en son ;-) )

Här ska snart ätas Tacos och mysas till IDOL och Singing Bee......precis som alla andra fredagskvällar.

Ha en bra helg allihop!!!
Kram Vita hjärtan

17 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad fint det blir när du går fram med den vita färgen!

Ha en trevlig helg
Kram Annica

Helena sa...

Men HIMMEL så FINT!!! Har inte kommit på tanken att jag kan gå lös med vitfärgen på min krona (har en likadan) ;) *ilar till färgaffären* KRAM Helena

Marie sa...

Här hemma är det också idol, men också "skal vi danse" - den norska varianten. Alldeles nyss var det en rumba. Min man har gått på dansskola i unga år, så han tycker detta är specielt kul. Nu tror jag det blir svensk idol.
Kul att Marianne har en affär och att hon kan jobba med det hon är så duktig på. Minns ett vacker armband hon gjorde. Kram från Marie

Sara sa...

Å vad fint du har det hemma! Vi vill gärna hälsa på snart och se allt "live" ;-) Johannes såg nyfriserad ut! Tjusigt!!

Kramar lillkusinen

Malin sa...

Hej!
Hjärtat kom för ett par dagar sedan. Det var så superfint, tack så hemskt mycket! Är jätteglad för det och det passar ju liksom överallt =)
Jättefint det blev när du målade om dina saker.
Hoppas du får en skön helg!
Kram Malin

Anonym sa...

Vad du har pysslat och stått i :)
Så fina sakerna blev!

Kul och få veta lite mer om dig :)

kram!

JosefinHeda sa...

Åhh ni skulle fått smaka med tyvärr rutnade hallonen, det var lika fräscht som det låter ;( men ska försöka baka något annat till på torsdag, för det lät mysigt :D kram

Villa Carl Larsson sa...

Åh vilken fin snögubbe. Jag vill också ha snö :)

Nygammalt sa...

Hej!
Vad fint du har gjort det. Sprayfärg är perfekt, man får helt plötsligt en massa nya fina saker då =)

Roligt att få läsa om dig, du är verkligen en rikgtig allt- i- allo. Och kändis och allt =)

Kram.

Maria - Villa Krutbruket sa...

Ja eller hur, håller med fullständigt! =))) Lyktor, lyktor, lyktor....hihi!!
Ha en bra måndag, kramar maria

Evatina-beth sa...

Välkomna på gåsfest nästa år! Kanske måste jag skaffa en större ugn.
Kram Eva

annashusidingtuna sa...

Hej!
Vad använde du för färg/märke/sort när du målade metallkronan?
För visst är den i metall?
Har själv en del saker här hemma som skulle må bra av en liten uppfrächning, vore tacksam för tips om vad du använde.
Det blev jättefint, tänk vad lite färg kan åstakomma!
Tack förresten för dina tips om hur man får en besöksräknare och hur man lägger upp bilder och så.
Kram Anna

Mer av allt sa...

Vad fint det blev när du gått fram med sprayburken!

Tack så hemskt mycket för det jättefina vita hjärtat! Jag hängde upp det på ett gammalt skåp i vardagsrummet.

Man kanske har sett en snabb glimt av dig i något program eftersom du håller dig framme.

Ha det bra och kramar från mig

Katta sa...

Den där fina kronan har jag sett på Panduro den blev fin i vitt med.Kul att du vill vara med och tävla hos mej, lycka till. Kram Katta

Helena Sjögren sa...

Halloj ! Kul att få höra lite mer om dig själv !

Jisses vad snö ni haft , så det räckte att göra snögubbe å allt . Konstigt att det skiljer så på vädret , vi har ju trots allt inte så stort avstånd emellan oss .

Ha en bra vecka ! Kram

Marie sa...

Måste bara på passa på att önska dig och familjen en härlig semester. Perfekt tid att åka bort, och komma hem till den härliga december månaden. Kram

Jessica sa...

hej,
vilken fin blogg du har!
Vi har sommarstuga i Vretstorp (nästan grannby, väl?) Var där i Allhelgona helgen och jisses vad snö och kallt det var!
Hej då från ett regnigt Stockholm!
Mvh
Jessica