söndag 31 augusti 2008

Loppisfynd och framsteg på dotterns rum!

Hej på er!

Det har varit en riktigt rolig helg! Dotterns golv är nästan färdiglagt, bara sista biten kvar vid dörren, alla lister är färdigmålade och kommer förhoppningsvis på plats ikväll, och fönstret är numera också vitt.......så skönt! Kan vi börja möblera sedan.

Så här såg det ut igår morse när maken börjat med golvet....men innan jag började med fönstret. Väggarna är färdigmålade....visst är den bruna färgen fin.....såg ut som chokladfondue när vi hällde upp den i tråget....dottern är jättenöjd!

Dessutom var vi ju på fest hos våra vänner igår kväll......så trevligt....och så gott! Vi började kvällen med bubbel och snittar......mums....fortsatte med en fantastisk buffé med gott rött vin till........en smarrig efterrätt med lite vitt vin till och på natten blev det fika med mumsiga pajer och superfina små randiga kakor och lite baileys........åh....magen stod i fyra hörn, men det var fantastiskt gott . Det låter som om vi åt hela tiden (ja, det gjorde vi ju nästan ;-) ) men vi var där i många timmar! Mycket trevligt, tack snälla ni! Och mitt paket som innehöll Leilas bok A piece of cake blev uppskattat (inte för att du behöver den L....så gott som du bakat igår!)

Idag har jag varit på körövning. Vi hade en gospelkör i min ungdom som hette Futurum och nästa helg ska vi ha en reunion med konsert på lördag kväll. Så idag var vi några stycken som övade lite på stämmorna tillsammans med musikerna så det ska bli lättare på fredag när alla kommer. Det var såå kul! Jag älskar verkligen att sjunga. Ser fram emot nästa helg.

Skulle ju visa er lite loppisfynd jag gjort den här veckan. Var så länge sedan jag var på loppis, har verkligen längtat!
Blev så glad när jag hittade dessa fina knoppar till en gardinstång, hos mig ska dom få stå som prydnad bara. Fyra jättesöta likörglas med blomslinga på......jag gav 40:-, perfekt då vi inte äger några tidigare (och en baileys är ju aldrig fel, ändå godare kanske i ett fint glas ;-) ). En gammal sockerkaksform och ett sött plåtskrin slank också med.

En liten söt vattenkanna kunde jag inte gå förbi......liksom tavlan med så fin ram......

Tallriken var gratis......den kunde jag ju inte gå förbi, fanns lite smått i en kartong man fick ta om man ville. Nallen har jag ägt i många år, tror jag fick den i present någon gång. Den är så söt, kan röra på armarna. (Alla bilderna är klickbara, så ser ni lite bättre! Jag har mixtrat lite med ett fotoprogram)

Fanns nog lite mer jag kunde tänkt mig.....men jag måste hålla hårt i plånboken för tillfället. Ska i alla fall försöka gå till jobbet imorgon får vi se hur det går.......ska sitta i telefon med benet högt är det tänkt. Ska bli roligt att komma hemifrån igen, har varit sjukskriven i 5 veckor nu!

Ha en bra vecka allihop! Själv kommer jag nog somna ovaggad på kvällarna.
Kram Vita hjärtan

fredag 29 augusti 2008

Höststämning.......!

Hej på er!

Har pysslat lite här hemma.......älskar kransar.....och vad är bättre så här års än att plocka in rönnbär...så härligt "höstiga"! Så ett par kransar fick jag till igår och idag har jag plockat in lite syrenhortensia......dom är så underbart vita och rosa....och dom håller sig fina jättelänge!


Först blev det en krans till ytterdörren.......



.....sedan blev det en krans till mitt underbara Vulcania-fat från Italien. Det är riktigt stort och härligt i formen.......det får stå på köksbordet nu. I mitten av kransen tände jag ett ljus och mös att hösten har kommit.


En kvist syrenhortensia hamnade i min älskade zinkstrut.........


......en hamnade på en bricka i matsalen.........


....och ett helt fång hamnade i Gustavsbergskrukan.


Så här ser det ut på min buffé i matsalen för tillfället. Jag har målat ett gammalt fönster också som står lutat mot väggen. Velar varenda dag om buffén ska bli vit eller inte........men än så länge har den klarat sig. (Maken och jag är inte överens om vilken färg våra matsalsmöbler ska ha.......det är ju inte precis så att jag har gett med mig om ni tror det.......jag menar ni som inte känner mig.........jag bara bidar min tid ;-) )

Håller er på halster vad det gäller loppisfynden någon dag till.......var nämligen ute och fyndade lite idag med.......så roligt det är med loppis!


Ha en bra helg!
Själva ska vi på fest hos våra bästa vänner imorgon kväll, ser jag verkligen fram emot. Blir garanterat både gott och trevligt!!! Istället för blomma har jag slagit in detta paket....jag hoppas det blir lyckat. Dessutom ska det bli nytt golv på dotterns rum imorgon....jippie....äntligen!

Kram Vita hjärtan

torsdag 28 augusti 2008

Det har bakats hemma hos mig.....

Hej på er!

Jag blev så glad när min vän L dök upp här med en kasse äpplen från sina föräldrars lantställe....så gulligt av dom att tänka på mig! Funderade på vad jag skulle göra med dom........men bestämde mig för att det fick bli några olika äppelpajer.


Först min vanliga smulpaj.....inte alls dum.


Sedan ett recept jag hittade i senaste numret av Hem ljuva hem. Jättemumsig botten av färdig smördeg....smakar som wienerbröd!

Till sist denna underbara knäck-äppelkaka......den blev allas favorit, såå god! Och enkel. Här kommer receptet:

Knäckig äppelkaka

Skala och klyfta 4 äpplen och lägg i en ugnsfast form. Pudra över önskad mängd kanel.
Blanda i en gryta:
200 g smör
2 dl havregryn
4 msk grädde
1 dl vetemjöl
2 dl socker
Koka upp under omrörning och bred sedan över äpplena.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.
Njut med vaniljsås eller glass.

När ugnen ändå var varm kunde jag inte låta bli att prova dessa kakor jag sett på andra bloggar.


Helt underbara Baileys chocolat chip cookies...! Receptet hittar du här. Jag höll på att äta upp smeten.....mums....hm, hade nog blivit några kakor till annars :-)


Och mumsiga kolakakor.....dom höll på att gå åt innan dom ens kom in i frysen (ja, det var inte jag denna gång, utan övriga familjemedlemmar som mumsade). Receptet hittade jag här.

Typiskt mig att dra igång så mycket på en gång....nu dröjer det säkert månader till nästa gång ;-) det blir väl adventsbaket.

Imorgon ska jag visa vad jag pysslar med idag. Har dessutom varit en sväng på loppis och fyndat lite.

Ha det bra allihop!
Kram Annemari

Ps: TACK för alla gulliga kommentarer....dom värmer verkligen!

Ps 2: Det här fina armbandet kan man vinna på Sussi´s värld. O det vill jag......! Gå in på hennes blogg och försök ni också.

tisdag 26 augusti 2008

En helg i Köpenhamn.

Hej på er!

Helgen har tillbringats med min syster yster och en tjej från hennes butik. Vi har köpt in smycken till min systers butik, nu är det julhandeln som gäller.....så i tre dagar har vi gått (nåja, jag har rullat) på smyckesmässan och tittat på dom ena smyckena efter dom andra......såå fina! Jag blir helt sjuk emellanåt.....förutom inredning är det smycken som ligger mig varmast om hjärtat. Vi tycker vi köpt in mycket fint.....känns riktigt bra. Inte fanns det så mycket inredning att titta på....tyvärr...... "leeeeer" men ett par bilder ska jag visa er! Sedan blev det förstås lite nya smycken.......jag har beställt en helt underbar förgylld ring......och ett sött armband med vita blommor. Kommer närmare jul.

Däremot fick jag ett halsband med posten idag.....beställde det på förra mässan.......det hade varit restat och nu hade det dykt upp i min systers butik....och hon var så gullig att hon skickade det direkt....TACK!

Finast av alla montrar var Lotta Djossous monter......visst är den smakfull.......! Hennes smycken är också i min stil...så romantiska och fina....men tyvärr inte alls min systers stil ;-)


Dom här underbara blomsterarrangemangen hittade jag på mässan också.....gjorda av vita nejlikor.......så enkelt och fint.


Här är mitt nya hjärta.......kommer från Scoop. Får nu hänga runt min hals dagligen....jag gillar det! Hm.....har alltid varit svag för hjärtan......

För övrigt händer inte så mycket.....jag är sjukskriven denna vecka också, så får vi se sedan. Renoveringen av dotterns rum går mycket långsamt framåt.....maken har varit ute och grejat i trädgården i helgen när det var så fint väder. Han ligger på plussidan.....två morgnar har jag vaknat till doften av nybakt bröd......visserligen förbakat......men åh så gott!!! (Hoppas, hoppas det blir en vana ;-) ) Denna vecka ska vi försöka lägga nytt golv på dotterns rum.....och få upp taklisterna igen, dom är färdigmålade.

Ha en bra vecka!
Kram Vita hjärtan

onsdag 20 augusti 2008

Jag har vunnit!!!!

Hej på er!

Mitt ben blir bättre och bättre, även om jag insett att det kommer ta tid innan det blir helt bra. Men nu kan jag gå på det igen och det känns såå skönt!

Jag är så glad, för jag har vunnit en utlottning på bloggen Annas hus på landet. Vilken lycka! Har varit med på en del utlottningar, men aldrig haft tur förut......men nu var det tydligen min tur. Igår kom paketet.......



......o vilket fint paket! Ville knappt öppna det och förstöra det fina papperet......



....men innehållet var ju lika fint det.......eller vad sägs om detta fina ljuspaket med ett "gammalt" dokument runt och ett litet madonnaemblem.



Fick ligga på mitt symaskinsbord....där passade det bra.



I paketet låg också denna lilla spegellampett....såå söt!



Här ser ni den i sin helhet. Tände ett värmeljus i den igår och bara njöt..........

TACK snälla Anna, du gjorde min dag......! Behövs lite positivt när man är hemma som jag och inte kan ta sig före med så mycket annat än att blogga........

Dottern håller på och renoverar sitt rum.....så roligt! Antar att jag gjort det om jag kunnat, men det är ju så mycket roligare att hon gör det själv....... I förrgår satte hon igång och slipade hela dagen och igår målade hon tre av väggarna vita. Idag ska vi köpa färg till den sista väggen, det ska bli en brun fondvägg och sedan ska hon ha rosa som accentfärg. Bilder kommer!

Há det bra!
Kram Vita hjärtan

lördag 16 augusti 2008

Underbart god marmelad!

Hej på er!

Igår kokade jag den mest underbara kiwimarmelad......såå god! Hittade receptet på den mysiga bloggen Vardagstugg och blev så sugen på att testa. Sedan avnjöt maken och jag den med ost och kex igår kväll. Mums....mums......



Burkarna är gamla, dom har jag fått för flera år sedan av min svärmor.......tycker dom är ljuvliga, så gammeldags!

Ikväll är vi bjudna på fest med min dansklubb........det blir säkert både gott och trevligt....men självklart önskar jag att jag kunde dansa också......men nu är det som det är. Och benet är lite bättre efter att mina kollegor så vänligt klämt ur en massa var ur fotleden......snälla va...?!? Det gjorde hiskeligt ont.....men....det var nödvändigt! Nu hoppas vi penicillinet tar hand om resten.....

Ha en bra lördag!
Kram Vita hjärtan

torsdag 14 augusti 2008

Lite semester trots allt.....o lite nya fynd från IKEA.

Hej på er!

Dagarna går och jag har mindre ont i benet nu när jag äter en sorts penicillin till......om infektionen är bättre för övrigt är väl lite tveksamt.......fotleden är fortfarande mycket svullen och ond, men förhoppningsvis går det åt rätt håll. Då familjen har semester trots att jag är sjukskriven har vi varit på ett par utflykter den här veckan.

I söndags åkte vi, Linnéas pojkvän, våra närmsta vänner, min syster med familj och mamma och pappa till Liseberg. En riktigt gäng och vilken toppendag vi fick! Regnet öste ner större delen av dagen......men inga köer någonstans! Iförda regnkläder åkte dom tills dom mådde mer eller mindre illa ;-) Alla var supernöjda! Jag med, trots att jag inte kunde åka så mycket. Däremot är Liseberg toppen om man som jag sitter i rullstol, om än tillfälligt. Gratis inträde och jättebra service när man vill åka något. För min del blev det Sagoslottet, Kaninresan, Kaffekopparna och så min älskade Jukebox, 50-talsbilarna som är något av min favorit på Liseberg. Dom kunde jag hoppa upp i som tur var. Övriga karuseller finns kvar, får bli ett annat år.


Min vän L och jag skulle inventera affärerna på Liseberg.....men är man inte så sugen på att inreda med gosedjur så fanns det inte så mycket att handla ;-) varsin sådan här fin diskborste fick i alla fall följa med hem! Kanske gör det lite roligare att diska......

Igår packade hela familjen in sig i bilen igen.......och den här gången gick färden till Kolmården. Sonen har klagat på att han aldrig varit på zoo och då han är lite sladd hemma hos oss var han nog för liten förra gången för att han ska komma ihåg det. Nu blev det en heldag med djur....först safariparken...såå kul, missa inte den om ni ska till Kolmården. Att åka omkring med alla vilda djur alldeles utanför bilen är fantastiskt. Vi höll andan när en stor lejonhanne passerade alldeles utanför Mathildas bildörr........! Lika fantastiskt med giraffer....zebror....björnar....allt. Sedan fick min man använda sina muskler ;-) eller kanske skaffa sig nya ;-) Backigt på Kolmården!

Lejonhanne utanför bilfönstret........


....zebror i safariparken.........


........enorma elefanter...


.....och pyttesmå, ursöta surrikater.


Höjdpunkten var förstås delfinshowen, så fina dom är.....och duktiga!


En mycket nöjd son......mumsandes på fika......medans han försöker undvika alla getingar som svärmade runt oss så fort vi tog fram matsäcken. (Är det en djurpark så är det ;-) )

På hemvägen stannade vi på IKEA i Linköping och åt mat (min man går på det varje gång!) Givetvis slank lite ner i korgen på väg ut........såå fina vaser hade kommit in. Just nu får dom stå och bara vara fina..........men när jag kommer åt ska jag inhandla lite lite blommor till dom också.....jag ser en gerbera i varje framför mig......såå fint!

Kolla vad fina dom var......dom små hade prickar.......

.....och dom stora hade blommönster.......jag tycker dom var underbara!


Några assietter att ha till vardags hittade jag också.......alltid bra!

Nästa vecka börjar allvaret.......maken börjar jobba och barnen börjar skolan.....lite sorgligt, men också lite skönt att komma in i vardagen igen.

Ha en bra helg!
Kram Vita hjärtan